Ştiri locale

VIDEO. Fetita din Covasna NU are sindrom hemolitic uremic

UPDATE!  Fetita de opt luni care a fost adusa miercuri de la spitalul din Sfantu Gheorghe la Spitalul \”Marie Curie\” NU are Sindrom Hemolitic Uremic, a declarat dr. Mihaela Balgradean, de la Spitalul \”Marie Curie\”. Potrivit acesteia, copilul va ramane internat pentru investigatii.

______________________________________

Publicitate

Un copil în vârstă de aproape nouă luni, din localitatea covăsneană Boroşneu Mare, suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU), este transferat miercuri după-amiază cu un elicopter de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe la Spitalul \’Marie Curie\’ din Bucureşti.

Managerul Spitalului Judeţean, Andras Nagy Robert, a declarat că diagnosticul nu este confirmat deocamdată, dar, în urma analizelor efectuate până acum, medicii au decis să transfere copilul la Bucureşti, cu un elicopter care a aterizat în jurul orei 17,30 pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe şi care a plecat la scurt timp spre Capitală.

Fetiţa care va fi adusă în cursul zilei de miercuri de la Spitalul din Sfântu Gheorghe la Spitalul \’Marie Curie\’ din Bucureşti prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, fetiţa va fi internată la Secţia de nefrologie a spitalului bucureştean în cursul zilei, urmând a fi supusă unor investigaţii suplimentare.

„Conform informaţiilor primite în această după-amiază de către Ministerul Sănătăţii, de la INSP, un copil de sex feminin, în vârstă de opt luni, va fi transportat la Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, cu un elicopter SMURD. Fetiţa prezintă anemie, cu suspiciune de Sindrom Hemolitic Uremic, a fost internată iniţial la Spitalul din Sfântu Gheorghe, dar medicii au decis că se impune transferul pacientei la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie din Capitală pentru a fi evitate complicaţiile”, precizează MS.

Prefectul de Covasna: Reprezentanţii DSP şi DSV se vor deplasa joi, la Boroşneu Mare, pentru verificări

O echipă formată din specialişti de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară se va deplasa joi, în localitatea Boroşneu Mare, la solicitarea Prefecturii Covasna, pentru a face verificări în cazul bebeluşului suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU), care a fost transferat miercuri după-amiază la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că, în funcţie de rezultatul verificărilor pe teren şi diagnosticul ce va fi pus de către medicii din Bucureşti, vor fi dispuse măsuri concrete.

„Diagnosticul nu este deocamdată confirmat, dar în cursul zilei de mâine reprezentanţii celor două instituţii se vor deplasa la Boroşneu Mare pentru verificări şi, în funcţie de acestea şi de ce vor spune medicii, vom dispune măsuri suplimentare, dacă se impun. Mâine ne întâlnim şi vom analiza concret acest caz”, a spus miercuri Sebastian Cucu.

Fetiţa în vârstă de aproape nouă luni, din localitatea covăsneană Boroşneu Mare, suspectată de sindrom hemolitic-uremic (SHU), a fost transportată miercuri după-amiază cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Bebeluşul prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic, se menţionează într-un comunicat al Ministerul Sănătăţii. Potrivit sursei citate, fetiţa va fi internată la Secţia de nefrologie a spitalului bucureştean, urmând a fi supusă unor investigaţii suplimentare.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio