Ştiri locale

Un chirurg pediatric de la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe, nominalizat la Gala Medic pentru România

Dr. Lőrincz Zsuzsanna Ibolya, medic primar chirurg pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, s-a numărat printre cei 29 de medici nominalizați la cea de a treia ediție a Galei „Medic pentru România”, eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România. Ediția din acest an a avut loc în data de 27 martie, la Ateneul Român, fiind acordate 3 distincții.

Pentru premiul „George Emil Palade” pentru cercetare științifică și realizări deosebite în domeniul medical, destinat profesioniștilor care au îmbinat cu succes meseria de medic și vocația de cercetător, au fost nominalizați 7 medici, printre care și dr. Lőrincz Zsuzsanna.

La premiul „Carol Davila” pentru promovarea valorilor profesionale, distincție care omagiază activitatea profesional-științifică, dedicarea și meritele deosebite ale medicilor în derularea profesiei, au fost nominalizați 13 medici, în vreme ce pentru premiul „Vasile Voiculescu” pentru realizări deosebite în activitatea cultural-artistică, au fost nominalizați 9 medici.

Conform regulamentului, din fiecare categorie a fost ales câte un câștigător, celorlalți medici nominalizați fiindu-le înmânate flori și diplome de merit.  

Câștigătorul premiului „Carol Davila” a fost prof. dr. Dorel Sandesc, medic primar ATI, prorector al UMF „Victor Babeș” și manager al Spitalului Clinic Județean din Timișoara.

Câștigătorul premiului „George Emil Palade” a fost desemnat medicul Sidonia Susanu, șefa Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arşi din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” Iași, care a reuşit să reimplanteze braţele unei fete după un accident rutier.

Premiul „Vasile Voiculescu” i-a revenit prof. univ. dr. Octavian Ioan Buda, profesor de istoria medicinei la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București și medic psihiatru.

Evenimentul a adunat laolaltă peste 500 de personalități, printre care ministrul Sănătății – Alexandru Rafila, președintele Academiei Române – Ioan-Aurel Pop,  președintele Colegiului Medicilor din România – Daniel Coriu, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – Dorel Săndesc,  medicul psihiatru și profesor în Istoria Medicinei – Octavian Ioan Buda, consilierul pe probleme de Sănătate în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului României – Carmen Orban, precum și profesori universitari și medici de renume.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio