Ştiri locale

Un bărbat fără adăpost a fost găsit într-un container de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe. Apelul TEGA către locuitori

La Sfântu Gheorghe, lucrătorii societăţii de salubritate TEGA S.A. s-au confruntat cu o situație nemaiîntâlnită: o persoană fără adăpost, fugind cel mai probabil de frig, s-a adăpostit mai întâi în interiorul unui punct de colectare a deşeurilor și apoi într-un container metalic de mari dimensiuni.

„Sincer să fiu, nu știm ce să facem într-o astfel de situație. Facem apel la populație pentru că este clar că este o situație tristă, dar nu este deloc o problemă de salubritate, ci mai degrabă una socială. Există două motive pentru care dorim mai multă mediatizare pentru această problemă. Primul este că nu vrem ca cineva să se sperie atunci când își aruncă gunoiul și se trezește față în față cu o persoană care zace într-un coș de gunoi sau într-un punct de colectare închis. În două ocazii, colegii au dat peste bărbatul care, din păcate, era în evidentă stare de ebrietate. Al doilea motiv pentru care aș dori să atrag atenția locuitorilor este că persoana a fost găsită de către colegii noștri inclusiv în stare de inconștiență. Sper să nu se mai întâmple așa ceva, dar dacă e aruncat gunoiul peste o persoană iar apoi containerul este golit fără să-și dea seama că este cineva în el, ar putea cauza probleme serioase. Poate nu toată lumea știe că noi numim camioanele noastre de colectare a deşeurilor și compactoare, deoarece sunt dotate cu un sistem pentru a încadra deșeurile într-un spațiu cât mai mic. Nu aș vrea să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla cu o persoană dacă ar ajunge acolo din greşeală”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Publicitate

Conducerea TEGA face un apel la locuitori ca în cazul în care întâlnesc o persoană inconștientă la un tomberon sau la un punct de colectare a deşeurilor, să cheme o ambulanță, deoarece nu se ştie ce fel de problemă are persoana respectivă, mai ales în perioadele cu temperaturi scăzute.

Întrucât incidentele au avut loc în cartierul Ciucului, TEGA S.A. le cere locuitorilor să fie atenți la posibilitatea ca persoana să apară în apropierea pubelelor, în ciuda verificărilor Poliției.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio