Ştiri locale

Un bărbat din Sfântu Gheorghe este cercetat penal după ce și-a reparat maşina pe cont propriu

Atenție! Dacă sunteți implicați într-o tamponare efectuați reparațiile numai după ce ați obținut documentele prevăzute de lege!

Un bărbat de 66 de ani din Sfântu Gheorghe este cercetat penal după ce, în urma unor verificări, polițiștii au constatat că acesta și-a reparat autovehiculul prin mijloace proprii, fără a îndeplini cerințele prevăzute de lege.

Din cercetări a reieșit că la data de 28 iulie 2016, bărbatul în cauză a condus un autoturism și, în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele, a tamponat un alt autovehicul. După producerea evenimentului, conducătorul auto nu a contactat proprietarul autoturismului lovit în vederea încheierii formularului de înțelegere amiabilă și nici nu a îndeplinit obligația de a se prezenta la organul de poliție, în termen de 24 de ore, pentru a i se elibera autorizația de reparație.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor asupra faptului că în situația în care au fost implicați într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pentru efectuatea unor lucrări de reparație a avariilor autovehiculelor, au obligația de a se prezenta, în 24 de ore, la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs evenimentul, în vederea constatării avariilor și eliberării autorizației de reparație, indiferent dacă locul producerii evenimentului este un drum public sau nu. În cazul unor tamponări, reparațiile pot fi efectuate și în baza documentelor eliberate de firmele de asigurări în urma încheierii formularelor de înțelegere amiabilă.

Repararea un vehicul având urme de accident, fără a fi îndeplinite condițiile legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Publicitate
banner we radio