Info Trafic, Ştiri locale

Un bărbat aflat la volanul unei maşini furate a acroşat o autospecială a Poliţiei în judeţul Covasna

Un bărbat fără permis de conducere, bănuit că ar fi condus o maşină furată cu care a acroşat o autospecială a Poliţiei, a fost arestat preventiv, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, iar în timpul urmăririi a lovit autospeciala şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ.

“La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 3,00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, au observat un autoturism care a părăsit parcarea neamenajată a unei fabrici din municipiul Târgu Secuiesc. La semnalul regulamentar de oprire efectuat de echipajul de poliţie, conducătorul autoturismului a accelerat, continuându-şi deplasarea către ieşirea din municipiul Târgu Secuiesc, spre DN 11, localitatea Lunga. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, iar pe timpul deplasării maşina a acroşat autospeciala de poliţie, după care a părăsit partea carosabilă ajungând în şant. Persoanele din maşină, doi bărbaţi, au fugit într-un lan de porumb din apropierea drumului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.

Reprezentanţii IJP Covasna au menţionat că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat, ulterior, la volanul unei alte maşini dispărute din localitatea Lunga.

“În aceeaşi zi, în jurul orei 11,00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un vehicul, parcat pe raza localităţii Lunga, neasigurat şi cu cheile de pornire în contact, a dispărut din faţa unui imobil. În urma activităţilor investigative desfăşurate, poliţiştii au depistat unul dintre bărbaţii implicaţi în incidentul petrecut în jurul orei 3,00 pe raza localităţii Lunga, în apropierea imobilului de unde s-a semnalat sustragerea vehiculului parcat. Cel de al doilea bărbat, cu vârsta de 25 de ani, a fost interceptat în trafic, la volanul vehiculului dispărut. Din verificări a rezultat că autoturismul implicat în coliziunea cu autospeciala de poliţie ar fi fost sustras de pe raza localităţii Codlea, iar bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ. Covasna”, se mai menţionează în comunicat.

Joi, 28 septembrie a.c, Judecătoria Târgu Secuiesc a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio