Ştiri locale

Ultimele zile de înscrieri în Programul MOL de promovare a talentelor

Au mai rămas doar câteva zile în care se pot face înscrieri la a 17-a ediție a Programului de promovare a talentelor, organizat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, pe bază de concurs de proiecte.

La fel ca în anii precedenți, volumul total al sponsorizărilor este de 560.000 lei, sumă alocată pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune. Din această sumă, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei artelor, iar 140.000 lei tinerilor cu vârste de peste 18 ani, aceștia din urmă putând solicita sprijin chiar dacă au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori.

Proiectele se înregistrează online până la data de 23 iunie, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro, prin crearea unui cont personal.

Directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, Imre András, a transmis că numai în primele 20 de zile au fost deschise 432 de conturi și au fost începute 308 de proiecte – mai multe decât în anul 2021.

„Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziționarea de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționarea unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport), și/sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte. La categoria de vârstă de peste 18 ani se pot înscrie, pe bază de invitație, tinerii care au obținut finanțare la edițiile precedente ale Programului și au depășit vârsta majoratului”, se arată în regulamentul publicat pe site-ul programului.

La ediția din acest an pot participa elevii născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2014, sau orice ansamblu artistic sau echipă de sport compusă din elevi din categoria de vârstă menționată, care își desfășoară activitatea sportivă sau artistică în România.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până în data de 15 august 2022, iar câștigătorii vor fi înștiințați în scris/e-mail până pe 30 august 2022.

„Solicitările eligibile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, format din personalități ale lumii sportive și artistice, care va propune finanțarea în funcție de performanțele, și în unele cazuri situația socială a participanților. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va informa solicitanții câștigători în scris (prin e-mail sau poștă) asupra rezultatului, după care va încheia contracte cu ei. Câștigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea și returnarea contractului de sponsorizare cu anexele cerute”, transmit inițiatorii programului.

Cei interesați pot afla informații suplimentare la numerele de telefon 0752 018 760 și 0755 045 699 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00), sau prin e-mail, la adresa: talente@pentrucomunitate.ro.

La ediția de anul trecut, printre câștigători s-au numărat și 4 tineri din județul Covasna, care au mai participat și câștigat și în edițiile anterioare, respectiv Balogh Hanna la categoria „Sport” (judo) și Szőcs Botond la categoria „Peste 18 ani” (pian), ambii din Sfântu Gheorghe, dar și  Szabó Orsolya din Sâncraiu la categoria „Arte” (desen), și Bangyán Benjámin din Angheluș la categoria „Sport” (echitație).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio