Ştiri locale

Ulei de mașină vărsat în fața unui tomberon din Sfântu Gheorghe. Tega: „Este deșeu periculos și nu trebuie aruncat la gunoi!”

TEGA SA atrage atenția că uleiul de motor face parte din categoria deșeurilor periculoase, motiv pentru care nu  trebuie aruncat la gunoi sau vărsat în natură. Precizarea vine după ce angajații societății de salubritate au descoperit la un punct de colectare a deșeurilor, aflat în spatele fostei Berării din Sfântu Gheorghe, ulei de mașină vărsat pe sol.

Reprezentanții societății subliniază că șoferii care nu apelează la atelierele de reparații auto atunci când schimbă uleiul mașinii, trebuie să predea uleiul uzat unor firme specializate.

„Am găsit ulei! Din păcate, nimeni nu se îmbogățește de pe urma acestuia, deoarece este vorba de ulei uzat și s-a vărsat pe sol. Uleiul de la mașini este un deșeu periculos. În cele mai multe cazuri, atelierele de reparații auto îl predau unor companii specializate. Dar ce se întâmplă dacă cineva își schimbă singur uleiul din motor? Nu-l aruncați la gunoi. Depuneți-l la Ariadne Impex (str. Păiuș David nr. 36) sau la depozitul de deșeuri TEGA (strada Energiei nr. 2). Noi îl vom prelua gratuit!”, este mesajul transmis de TEGA într-o postare pe Facebook, însoțită de câteva imagini în care se poate vedea pe asfalt o pată de ulei de dimensiuni mari.

Aceștia au mai amintit că legislația în vigoare prevede amenzi usturătoare pentru eliminarea necorespunzătoare a uleiului și toate cazurile de acest gen vor fi raportate mai departe autorităților competente.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio