Sport, Ştiri locale

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc pornește în premieră de la Sfântu Gheorghe. Program şi traseu

Organizat pentru prima dată în anul 2007 la inițiativa Primăriei Miercurea Ciuc și a echipei de ciclism local Tușnad Cycling Team, cu scopul de a crea o oportunitate competitivă reprezentanților acestui tip de sport, promovând în același timp conceptul ciclismului și frumusețile regiunii, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc promite prin ediția a XI-a, o provocare ieșită din comun.

În organizarea competiției, concentrându-se de zece ani în principal pe județul Harghita, anul acesta îşi va asuma un rol mai mare și judeţul Covasna: deschiderea oficială a evenimentului și prologul de 5,3 km se vor desfășura miercuri, 9 august, pe străzile orașului Sfântu Gheorghe. Prima etapă a competiției va începe joi, 10 august, pe traseul din judeţul Covasna, după care, trecând prin Depresiunea Baraolt, aceasta se va termina la Odorheiu Secuiesc. Cea mai grea etapă a competiției, urcarea repetată a munților Harghitei, va avea loc vineri, 11 august, iar competiția se va închide sâmbătă cu traseul „de contratimp” tradițional și cu semietapa ce se va desfășura pe străzile orașului Miercurea Ciuc.

Publicitate

Restricţii de circulaţie la Sfântu Gheorghe

În vederea desfășurării în bune condiții a competiției, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere sportiv, circulația rutieră va fi oprită pe data de 9 august, între orele 18:00 – 21:00 pe 10 străzi ale orașului Sfântu Gheorghe. Având în vedere că se preconizează participarea a 150-180 de concurenți, pentru care trebuie să asigurăm un traseu sigur, atragem atenția locuitorilor asupra faptului că traficul rutier va fi oprit nu numai pe străzile pe care competiția se va desfășura, ci și pe străzile care se intersectează cu acestea.

Harta străzilor care urmează să fie atinse de competiție o puteți vizualiza mai jos, iar cu ajutorul acesteia vă veți putea pregăti mai ușor pentru restricțiile de circulație și veți putea planifica mai precis rutele de transport pe care urmează să le parcurgeți în perioada respectivă.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegerea și sprijinul acordat.

Programul competiției:

Miercuri, 9 august 2017

18.00 – Deschidere oficială, prezentarea echipelor (Piața centrală Sfântu Gheorghe)

19.00 – Prolog (pe străzile orașului Sfântu Gheorghe, 5,3 km)

Joi, 10 august 2017

11.00 – etapa I: Covasna – Târgu Secuiesc – Cernat – Sfântu Gheorghe – Hăghig – Belin – Aita Mare – Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – Ocland – Martiniș – Feliceni – Odorheiu Secuiesc (159,3 km)

Vineri, 11 august 2017

11.00 – etapa II: Odorheiu Secuiesc – Brădelti – Pasul Liban – Suseni – Ciumani – Joseni – Gheorgheni – Valea Strâmbă – Pasul Liban– Brădești – Vlăhița – Pasul Tolvajos – Miercurea-Ciuc (169,5 km)

Sâmbătă, 12 august 2017

10.00 – etapa III-A: Pasul Tolvajos – Băile Harghita (6,2 km)

17.00 – etapa III-B: Miercurea Ciuc – Racu – Mihăileni – Frumoasa – Miercurea Ciuc – Sâncrăieni – Bancu – Leliceni – 11 cercuri pe străzile orașului Miercurea Ciuc (125,4 km)

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a fost organizat pentru prima dată în 2007, iar din anul 2008 acesta este inclus și în calendarul Uniunii Internaționale a Ciclismului (UCI).

Organizatori: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, CSM Miercurea Ciuc, Direcția pentru Sport şi Tineret a județului Harghita, Asociația Intersport și Clubul Siculus Alpin.

Partenerii evenimentului sportiv contribuie și anul acesta cu sprijin financiar, dar ajută și la organizare, aceștia fiind: Consiliul Județean Harghita și Consiliul Județean Covasna, precum şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Primăria Municipiului Gheorgheni, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc.

(Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio