Ştiri locale

Tulpina indiană a COVID-19, descoperită la un laborator din Sfântu Gheorghe la o persoană sosită din India

Update: Directorul DSP Brașov a declarat la Digi 24 că persoana depistată cu tulpina indiană este tot un cetățean indian, care a intrat în contact cu celelalte cinci persoane confirmate cu coronavirus pe șantierul din Bod.

“Una dintre persoane a vrut să se întoarcă în India pentru o problemă personală și s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. Având în vedere țara de origine, a fost solicitată secvențierea la un laborator din Sfântul Gheorghe, care a ridicat suspiciunea de tulpina indiană. Toate contactele au fost testate și izolate.

Publicitate

(Știți cu câte persoane a intrat în contact?) Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive și sunt izolate în locuințe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au implicat interacțiunea cu alte persoane

Știrea inițială:

Ministerul Sănătății a fost informat joi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat joi dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sfântu Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Publicitate
Publicitate