Ştiri locale

Trupa Osonó din Sfântu Gheorghe a susţinut în actuala stagiune peste 100 de reprezentaţii în 13 ţări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe a susţinut, în stagiunea 2015-2016, peste o sută de reprezentaţii în ţară şi străinătate, iar cea mai mare realizare a fost câştigarea „Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, a declarat miercuri managerul trupei, Fazakas Misi.

„În cifre stagiunea care tocmai s-a încheiat a însemnat trei spectacole, dintre care o premieră, 115 reprezentaţii pentru 6.600 spectatori în 41 de oraşe din 13 ţări, 103 dezbateri cu publicul, trei festivaluri internaţionale la care trupa Osonó a reprezentat România şi Europa de Est şi în cadrul cărora a câştigat două premii. Stagiunea 2015-2016 va rămâne, însă, în istoria teatrului independent Osonó drept anul în care complexa sa activitate a fost recunoscută la nivel naţional, prin acordarea prestigiosului Premiu Charlemagne pentru Tinerii Europeni”, a declarat Fazakas Misi.

Deschiderea noii stagiuni teatrale a trupei Osonó va avea loc pe 17 iulie, cu un proiect de educaţie teatrală realizat în parteneriat cu trei organizaţii din Austria, Slovacia şi Malta şi va fi urmată de o tabără interetnică de teatru organizată cu sprijinul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe. În următoarea stagiune publicul va avea prilejul de a revedea spectacolele „Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez” şi „Chipul din oglinda apei”, care a ajuns la aproape 450 de reprezentaţii.

În viitoarea stagiune, trupa Osonó va sta mai mult timp la Budapesta, fiind invitată să realizeze mai multe proiecte teatrale, educaţionale şi sociale în parteneriat cu teatre independente din capitala Ungariei.

Trupa Osonó, înfiinţată în urmă cu peste două decenii, şi-a început activitatea ca trupă şcolară de teatru, dar de câţiva ani funcţionează ca teatru independent, fiind formată dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio