Sport, Ştiri locale

Tricoul lui Annemarie Gödri-Părău, semnat de toate jucătoarele Sepsi-SIC, scos la licitație în scop umanitar

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC, s-a alăturat unei campanii umanitare pentru ajutorarea unei tinere din municipiul Sfântu Gheorghe, rămasă paralizată de la brâu în jos în urma unui accident cu bicicleta. Echipa scoate la licitație tricoul căpitanului Annemarie Gödri-Părău, cu autografele tuturor jucătoarelor.

În 2018, Cârsteanu-Dombi Márta, o tânără mamă din Sfântu Gheorghe, se pregătea alături de soțul ei pentru una dintre cele mai cunoscute și prestigioase curse de triatlon din lume, „Ironman 70.3”. Tânăra a suferit un accident pe bicicletă, în urma căruia a rămas în scaun rulant, însă nu și-a pierdut speranța, astfel că luptă pentru ca într-o zi să poată merge și alerga din nou, alături de fiica ei.

Publicitate

„Márta a reușit să depășească majoritatea leziunilor care îi amenințau viața. Majoritatea, dar nu pe toate. Coloana vertebrală și măduva i-au fost afectate în urma loviturii și de atunci este paralizată de la brâu în jos. Dintr-o dată, de la o persoană care înota, mergea pe bicicletă și alerga peste 100 km, a devenit o persoană pentru care statul în șezut, îmbrăcatul sau dușul reprezintă provocări. Există speranță, dar, ca de obicei, este foarte scumpă, iar asigurarea nu acoperă intervenția care depășește cu mult bugetul nostru. Un microcip poate fi implantat în coloana vertebrală, ajutând impulsurile electrice să depășească locul rănit. Cu timpul, organismul construiește noi conexiuni ajutând-o să-și recâștige mișcarea. Márta are nevoie de ajutorul tău pentru a sta, a merge și a alerga din nou. Are nevoie de ajutorul tău pentru a putea să ne plimbăm din nou cu fiica noastră”, a scris soțul femeii pe pagina de Facebook a campaniei „Ajut-o pe Márta să stea în picioare din nou”.

Oricine dorește poate licita pentru tricoul căpitanului Annemarie Gödri-Părău, cu autografele jucătoarelor, pe pagina de Facebook Sepsi-SIC (click AICI), până la meciul pe care echipa locală îl va juca acasă, cu Olimpia Brașov, în data de 26 ianuarie. De asemenea, donații se vor putea face și în timpul partidei, în urnele care vor fi amplasate la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, sau în conturile:  

Euro: DE57700202700015034503, Marta Cârsteanu -Dombi

Lei: RO32UGBI0000522008328RON, Cârsteanu-Dombi Andras

Publicitate
banner we radio