Ştiri locale

Trei noi trasee turistice și tematice vor fi amenajate la Întorsura Buzăului. Primăria așteaptă propuneri și idei

Trei noi trasee turistice și tematice, printre care unul pentru copii, vor fi amenajate la Întorsura Buzăului, grație unui parteneriat între autoritățile locale și Serviciul Public Salvamont Covasna.

Primarul localității, Raul Urdă, a transmis că unul dintre trasee va fi marcat în zona Camping-Dumbrava, iar un altul va porni de la Camping și va ajunge până la zona cunoscută drept „Piramida”. Pentru cel de-al treilea traseu, autoritățile locale așteaptă propuneri și idei din partea locuitorilor.

Publicitate

„Orașul nostru va avea trasee turistice și tematice datorită unei colaborări cu echipa Salvamont Covasna. Dacă ești pasionat de plimbări în zona montană, te așteptăm cu propuneri de marcare a unor trasee turistice. Un traseu tematic pentru copii va fi marcat în pădurea din zona Camping- Dumbrava. Un alt traseu va avea plecarea de la Camping si va merge până la Piramida şi retur. Aici dorim și refacerea piramidei. Pentru cel de al treilea traseu avem mai multe propuneri în discuție, unde așteptăm şi propunerile dumneavoastră”, a transmis primarul Raul Urdă.

Amintim că la începutul lunii martie, un traseu educativ-tematic, autoghidat cu coduri QR, a fost inaugurat  la Valea Zânelor – Covasna, ca parte a unui proiect derulat de Direcția Silvică a județului Covasna și Asociația de Turism și Ecologie „CovAlpin”. Traseul turistic „Descoperă secretele pădurii” este disponibil în limbile română, maghiară și engleză, elevii și turiștii fiind invitați să descopere la pas secretele și bogățiile pădurii, într-una dintre cele mai accesibile și spectaculoase rute din zonă.

Poteca tematică furnizează informații și fotografii despre viața și rolul pădurii, diferitele specii de arbori și animale reprezentative pentru zona respectivă, iar inițiatorii intenționează să extindă proiectul și în alte zone din județ. Traseul, în lungime de 5,5 km, are dificultate redusă și se poate parcurge în circa două ore, fiind accesibil gratuit pe toată durata anului, fără programare în cazul turiștilor, iar grupurile de elevi îl vor putea parcurge în baza unei programări prealabile, ghidați de personalul silvic al Direcției Silvice Covasna.

În județul Covasna există mai multe trasee tematice amenajate la Șugaș Băi, Malnaș Băi, Olteni, Reci și Ozun, respectiv trasee turistice în Munții Bodoc, Munții Ciomatul, Munții Vrancei, Munții Baraolt și Mestecănișul de la Reci.

Informaţii privind refugiile şi traseele montane din judeţul Covasna pot fi găsite pe site-ul www.natcov.ro.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio