Ştiri locale

Trei noi grădinițe vor fi construite în Sfântu Gheorghe

Trei grădinițe noi, în cadrul cărora va funcționa și creșă, vor fi construite de Primăria Sfântu Gheorghe. Studiul de fezabilitate a fost aprobat și pentru executarea lucrărilor s-a depus un proiect cu sprijin UE prin Agenția Pentru Dezvoltarea Regională Centru.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva, a declarat că planifică un nou sediu pentru instituțiile de învățământ deja existente. Cu ani în urmă, în Câmpul Frumos o grădiniță a fost demolată fiindcă nu îndeplinea condițiile minime de funcționare, iar copiii au fost mutați în clădirea nefolosită a școlii.

Publicitate

„Elevii vin la școala generală cu transport școlar, dar cu toate acestea, dorim să păstrăm și grădinița. Ne așteptăm ca prin înființarea unei grădinițe moderne cu program de creșă nu numai locuitorii de acolo, ci și muncitorii parcului industrial își vor înscrie copiii”, a declarat viceprimarul. Această investiție va costa 2,3 milioane de lei, și va găzdui două creșe și trei grupe de grădinițe.

Pe strada Orbán Balázs există o grădiniță în funcțiune. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a efectuat o verificare a condițiilor existente în clădirea veche și a constatat că în loc să facă renovări, mai bine demolează clădirea și construiește una nouă. 1,7 millioane de lei sunt dedicați pentru această investiție. Cea de-a treia clădire va fi construită la capătul străzii Borvíz, acolo unde prin intermediul programului „Hai acasă!”, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe oferă teren gratuit pentru construirea unor case tinerilor care se întorc în oraş. Sztakics Éva a declarat că înființarea unei grădinițe este deja inclusă în planul de amenajare.

Conducerile grădinițelor existente au consultat planurile și au ajuns la concluzia că grădinița Waldorf care a funcționat în școala Kiss Árpád, desființată anterior, să fie mutată. Noua clădire este planificată în așa fel încât să se ia în considerare  nevoile specifice educației Waldorf, astfel încât va avea o grădină pentru legume și o mică livadă. Clădirea va ocupa 630 mp din suprafața de 3600 mp. Valorea estimată a investiției este de 7,5 milioane de lei. Administrația orașului speră că aceste grădinițe vor fi construite în următorii ani, și în mai puțin de doi ani vor fi date în funcțiune.

Sursa: sepsinet.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio