Ştiri locale

Trei covăsneni reţinuţi pentru trafic de minori. Victima, în vârstă de 15 ani, este fiica unuia dintre ei

Un covăsnean a fost arestat preventiv şi alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului şi viol în formă continuată. Timp de doi ani, în perioada 2019-2021, victima, o adolescentă în vârstă de 15 ani, fiica unuia dintre agresori, ar fi fost privată de libertate, agresată fizic, exploatată sexual și obligată la muncă.

Ofițerii de poliție judiciară au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza judeţului Covasna, în urma cărora au descoperit și ridicat mai multe probe necesare soluționării cauzei.

Publicitate

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) Covasna au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpați, iar vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi.

„În cauză, s-a reținut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpați și-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpați în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani. Fapta a fost săvârșită prin constrângere, inducere în eroare și abuzând de poziția sa de autoritate asupra minorei și de situația vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educație, dezvoltare fizică și psihică și situației de dependență în care se afla. Ceilalți doi inculpați au lovit-o, au lipsit-o de libertate și au exploatat-o sexual și prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ținută în stare de aservire și lipsire de libertate prin folosirea violenței fizice și psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpați au beneficiat de sprijinul inculpatului care și-a traficat copilul”, se arată într-un comunicat al DIICOT Covasna.

Aceeaşi sursă precizează că în cadrul audierilor, adolescenta în vârstă de 15 ani a beneficiat de consiliere psihologică, şi a fost preluată de DGASPC Covasna pentru a primi îngrijire și consiliere.

Acțiunea s-a desfăşurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Covasna, Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și Secției de Poliție Rurală Târgu Secuiesc, criminaliștilor din cadrul I.P.J. Covasna, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna și jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio