Ştiri locale

Trei câini fără stăpân de la Adăpostul din Câmpul Frumos și-ar putea găsi familii noi după prima zi a porților deschise din acest an

În speranța că mai mulți oameni vor decide să adopte un câine fără stăpân, din acest an administratorii Adăpostului de la Câmpul Frumos au decis să organizeze în prima sâmbătă a fiecărei luni o zi a porților deschise. Prima acțiune a avut loc în weekend, când peste 20 de persoane s-au prezentat la adăpostul care în prezent găzduiește 157 de patrupezi, cu 12 mai mulți decât numărul maxim de locuri – 145, însă interesul nu a fost foarte mare. Cu toate acestea, există speranța că 3 dintre câini vor fi adoptați.

De la începutul lunii ianuarie au fost adoptați în total peste 20 de câini, dar adăpostul are în continuare mai mulți ocupanți decât permite capacitatea, iar situația persistă de ani de zile, în ciuda extinderii numărului de spații, întrucât numărul maidanezilor de pe străzi nu a scăzut.

Pe parcursul anului trecut au fost organizate mai multe acțiuni menite să încurajeze adopțiile, conducerea societății TEGA, în administrarea căreia se află Adăpostul, dorind să evite  eutanasierea câinilor sănătoși în vederea eliberării spațiilor pentru câinii capturați de hingheri.

Următoarea sâmbătă a porților deschise va avea loc în data de 2 martie, între orele 10:00 și 15:00, fiind și o oportunitate pentru persoanele care nu s-au decis încă să adopte, sau care nu își permit să păstreze un patruped, dar cărora le plac câinii, să se joace și să se plimbe cu aceștia.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio