Ştiri locale

Trabantiştii își dau întâlnire în weekend în Covasna

Valea Zânelor din stațiunea Covasna devine în acest weekend spațiul de întâlnire al iubitorilor de mașini Trabant. Proprietari din toate colțurile țării își vor expune mașinile la cea de a XII-a ediție a „Întâlnirii Trabantiștilor”, eveniment care va avea loc în perioada 9-11 august.

La fel ca în anii precedenți, întâlnirea își propune să le ofere pasionaților prilejul de a socializa și de a schimba impresii, însă organizatorii spun că este o bună ocazie și de a promova zona în care se va desfășura evenimentul.

Participarea la eveniment este gratuită, nefiind percepute taxe de intrare, cort sau parcare, iar în program sunt prevăzute, printre altele, o paradă pe străzile orașului, o masă festivă, vizita la Muzeul Haszmann Pal din Cernat și un foc de tarbără, anunță organizatorii.

 „A devenit deja o tradiție, este ediția a 12-a. Noi am preluat organizarea în urmă cu 4 ani, împreună cu Primăria Covasna și cu domnul consilier local Domahazi János – DRE Racing Team. Vor fi participanți din cam toate județele țării, în edițiile precedente am avut și din Ungaria sau din Polonia. Vineri, pe 9 august, ne acomodăm, ne ocupăm de cazare, iar sâmbătă vom avea parada pe străzile din oraș, paradă care teoretic va începe la ora 10:00. Vom avea apoi program liber în centrul orașului, dar vrem să facem și o vizită la Muzeul Haszmann Pal din Cernat, după care ne vom întoarce în Valea Zânelor. Anul trecut am avut 57 de mașini dacă îmi amintesc bine, iar la masa festivă am fost în total aproape 300 de participanți. Sperăm ca și în acest an să fim tot cam atâția”, ne-a declarat unul dintre organizatori.

Acesta a mai precizat că cea mai veche mașină care participă la acest eveniment este un Trabant model 500, care a fost fabricat în anul 1963, iar proprietarul este din județul Brașov. 

Evenimentul este organizat de „TrabiBar” și Primăria Covasna, cu sprijinul DRE Racing Team.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio