Ştiri locale

Toate cele 12 cupluri înscrise la cursul pentru asistarea gravidelor la naștere au finalizat modulul cu succes. Următorul curs începe pe 7 mai

Primul curs din acest an pentru asistarea gravidelor la naștere, derulat de Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, s-a încheiat, toate cele 12 cupluri înscrise finalizând cu succes modulul, potrivit reprezentanților unității medicale, care au anunțat totodată și lansarea înscrierilor pentru următoarea serie, care va începe în data de 7 mai.

În ultimele 4 săptămâni, cursanții au fost pregătiți de medicii obstetricieni-ginecologi Kese Réka și Spanyol Ádám-Szabolcs, medicul neonatolog și pediatru Gyulai Gabriella, Incze Tímea – moașă, dar și de nutriționistul și dieteticianul clinic Zsido Szabolcs.

Publicitate

„Primul curs pentru viitoarele mame s-a încheiat, toate cele 12 cupluri înscrise finalizându-l cu succes. Îi felicităm pe participanți și le dorim multe momente fericite alături de noii lor bebeluși! (…) Este o prioritate pentru spitalul nostru să ne asigurăm că mama poate naște în cel mai sigur mediu posibil, aici, acasă, aproape de familie și prieteni, și că tatăl poate fi prezent la naștere. De aceea am creat acest curs, pentru a încuraja, pregăti și sprijini părinții. Mulțumim pentru sprijin celor de la Topfer Romania Oficial, Lansinoh România și HiPP România, care au surprins cuplurile cu cadouri care le vor fi utile în timpul nașterii și în perioada imediat următoare acesteia. Vă așteptăm cu drag la următorul curs, care începe pe 7 mai”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Persoanele interesate se pot înscrie completând formularul disponibil AICI.  

Pregătirea se desfășoară o dată pe săptămână, în sala de ședințe a spitalului (la parter, clădirea centrală), iar ședințele sunt susținute bilingv de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, care le oferă cursanților răspunsuri la toate întrebările legate de sarcină, travaliu, naștere, lăuzie și îngrijirea imediată a nou-născutului.

La final, viitorii tătici și rudele de gradul I care au parcurs toate cele 4 ședințe pot asista gravidele în sala de nașteri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio