Ştiri locale

„Ţinutul conacelor”, promovat printr-un concert de trombon

Două castele din judeţul Covasna, aflate în localităţile Zăbala şi Micloşoara, vor găzdui luna aceasta concerte susţinute de formaţia Four Bones Quartet din Budapesta şi percuţionistul Kovács Tamás „Tobzi”, în cadrul unui eveniment cultural ce are ca scop promovarea „Ţinutului conacelor”.

„Judeţul Covasna poartă pe bună dreptate numele de Ţinutul Conacelor pentru că aici se află cele mai multe conace şi castele nobiliare din Ţinutul Secuiesc. Castelul Kálnoky din Micloşoara, care găzduieşte Muzeul Vieţii Transilvănene, respectiv castelul şi moşia Mikes din Zăbala, cu un teren de mai multe hectare, servesc ca atracţie turistică. Obiectivul organizatorilor este acela de a promova prin intermediul unor programe culturale – în cazul de faţă prin concertul Four Bones Quartet – toate acele conace care dispun de oferte turistice şi de a da cât mai multă viaţă acestora, prin oferirea de experienţe comunitare”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

Potrivit sursei citate, concertul intitulat „Sunetul tromboanelor în Ţinutul conacelor” va avea loc în 26 iulie, de la ora 19, la Castelul Mikes din Zăbala şi pe 27 iulie, de la aceeaşi oră, la Castelul Kálnoky din Micloşoara, iar intrarea publicului va fi gratuită.

Organizatorii au precizat că Four Bones Quartet, înfiinţat în urmă cu 15 ani, nu este la primul concert în România.

„Formaţia a vizitat Transilvania în mai multe rânduri, susţinând concerte de succes. În viaţa muzicală publicul rareori are ocazia să asculte simultan patru tromboane. Formaţia reuşeşte să abordeze un repertoriu de o largă paletă stilistică, de la muzică renascentistă şi creaţiile compozitorilor clasici, până la muzica modernă şi contemporană”, se mai arată în comunicatul citat.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Gaál Mózes” din Baraolt, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

(Agerpres)