Ştiri locale

Tinerii din Sfântu Gheorghe, invitați să răspundă la un chestionar care va ajuta la crearea unei platforme dedicată lor

Tinerii din Sfântu Gheorghe vor avea un portal despre și pentru ei, care le va permite să obțină  răspunsuri la întrebările simple sau complexe pe care aceștia le au. În acest sens, Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sepsi a lansat un sondaj online (AICI) pentru a afla care sunt subiectele care îi interesează cel mai mult pe tinerii care locuiesc, învață sau lucrează la Sfântu Gheorghe.

„Probabil că ați observat faptul că, uneori, chiar și la cele mai banale întrebări sunt greu de găsit răspunsuri. Iar uneori supraîncărcarea de informații nu face decât să complice lucrurile. Noi vrem să vă ajutăm! Ca parte a proiectului UPLIFT, dorim să creăm un site web care poate oferi răspunsuri la întrebările simple și complexe pe care le au tinerii din Sfântu Gheorghe (…) Ești tânăr și ești din Sfântu Gheorghe? Atunci ești în locul potrivit, pentru că suntem interesați exact de părerea ta! Dorim să creăm o pagină de web cu informații utile legate de oraș și viața tinerilor din Sfântu Gheorghe. Dar nu știm și nici nu vrem să ghicim ce subiecte vă preocupă.  Suntem curioși ce vă interesează pe voi! De aceea, vă rugăm să oferiți 3 minute din timpul vostru pentru completarea chestionarului, să ne împărtășiți ce ați dori să vedeți pe acest site și să-l configurați după cum doriți!”, au transmis reprezentanții Grupului de Acţiune Locală (GAL) Sepsi într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Chestionarul online este disponibil bilingv (în limbile română și maghiară) și conține 16 întrebări, printre care: de unde pot obține tinerii, în prezent, informații despre educație, activități extra-curriculare, de agrement sau sportive, programe, probleme legate de administrația locală sau alte instituții; care sunt subiecte despre care au nevoie de informații cel mai des; care sunt site-urile pe care le utilizează; cât de des folosesc internetul pe telefon, tabletă, laptop sau calculator; sau ce face ca un site să fie „cool”, respectiv ce ar dori sau nu ar dori să vadă pe un site local pentru tineri.

Printre subiectele de interes dintre care tinerii pot alege se numără: timp liber și recreere; educație și carieră; oportunități de angajare, locuri de muncă pentru elevi și studenți; voluntariat; sănătate (trup și suflet); autocunoaștere; tabu (consiliere relațională și sexuală, bullying etc.), sau „altele”. Respondenții care selectează această din urmă opțiune sunt încurajați să ofere exemple.

De asemenea, la finalul chestionarului, respondenții pot veni cu sfaturi, comentarii sau mesaje pentru inițiatorii proiectului, și pot opta să facă parte din echipă, sau să primească informații despre site.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio