Ştiri locale

Tinerii din județul Covasna pot obține granturi de 25.000 de euro pentru a-și deschide propriile afaceri

Tinerii din județul Covasna care vor să îşi înfiinţeze propria afacere pot participa, săptămâna aceasta, la un curs gratuit de formare antreprenorială, în urma căruia vor putea obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro.

Programul de StartUp este adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care fac parte din categoria NEETs (șomeri, care nu urmează o formă de învățământ și nu sunt în curs de formare), condițiile fiind ca aceștia să fi absolvit cel puțin 10 clase, să aibă domiciliul stabil în județ, respectiv să nu fie studenți, angajați sau acționari într-o firmă.

Publicitate

Cursul va avea loc joi, 13 octombrie, de la ora 11:00, la sediul StartUp HUB din Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 9, iar persoanele interesate se pot înscrie completând formularul disponibil AICIurmând să fie contactați de organizatori în vederea întocmirii dosarului de participare.

Directorul general al StartUp HUB, Grüman Róbert, declara la finalul lunii august că în ultimul an peste 400 de tineri au putut urma cursurile de competențe antreprenoriale organizate în regiune, iar 50 au aplicat cu succes și au primit grantul de 25.000 de euro. În luna septembrie, alți 200 de tineri au avut ocazia să se înscrie la cursurile de formare.

Cursul de competențe antreprenoriale este autorizat ANC și se adresează tinerilor din județele Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Alba și Sibiu. Absolvenții vor putea participa la concursul planurilor de afaceri, unde cele mai bune proiecte vor fi finanțate cu 25.000 euro.

Mai multe detalii despre programele StartUp HUB pot fi aflate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio