Ştiri locale

Tentativă de omor la Zagon: o femeie şi-a înjunghiat soţul în gât

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de o inculpată, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violenţă în familie, în forma tentativei la omor.

Publicitate

În fapt, s-a reţinut că inculpata în vârstă de 42 de ani, în data de 31.12.2023, în jurul orelor 17:30-18:00, în timp ce se afla într-un imobil de pe raza comunei Zagon, jud. Covasna, şi-a înjunghiat soţul Balogh Jozsef de 2 ori cu un cuţit, la baza gâtului în proximitatea pachetului vascular şi pe marginea superioară a regiunii umărului drept.

Procurorul a dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore şi la data de 01.01.2024 a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna din data de 01.01.2024 a fost admisă propunerea şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei.       

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio