Ştiri locale

Tehnician în comerț, turism sau nutriție, bucătar-ospătar și cofetar, frizerie-coafură-manichiură, printre specializările Liceului „Constantin Brâncuși” în noul an școlar

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe și-a prezentat săptămâna trecută oferta educațională a anului școlar 2024-2025 pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a. Reprezentanții instituției au transmis că specializările includ un spectru diversificat de domenii precum comerț, gastronomie, ospitalitate și economie.

Viitorii absolvenți ai ciclului gimnazial vor putea opta pentru specializări precum: tehnician în activități de comerț (o clasă a IX-a liceu, zi), tehnician în turism (o clasă a IX-a liceu, seral), tehnician în activități economice – contabilitate (o clasă a XI-a seral), bucătar-ospătar, cofetar și frizerie-coafură-manichiură (două clase învățământ profesional). De asemenea, la învățământul postliceal se va introduce specializarea „tehnician nutriționist”.

„Am avut onoarea să primim în școala noastră oaspeți deosebiți – elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Váradi József din Sfântu Gheorghe. A fost o zi plină de emoție și entuziasm, în care am avut oportunitatea să împărtășim cu ei minunata noastră lume a educației și specializărilor pe care le oferim pentru anul școlar 2024-2025. Cu mare plăcere, le-am prezentat elevilor oferta noastră educațională, evidențiind specializările noastre, care includ un spectru diversificat de domenii precum: comerț, gastronomie, ospitalitate și economie (…) Elevii au avut ocazia să exploreze școala noastră și laboratoarele moderne, unde au putut să experimenteze și să învețe prin activități practice. Pentru a marca această zi specială, am oferit cadouri simbolice, mărțișoare și brățări realizate hand-made de către talentații noștri elevi. Dar bucuria nu s-a oprit aici! Elevii au participat cu mare interes la diverse activități desfășurate în laboratoarele de gastronomie și cofetărie, având ocazia să pregătească niște delicioase tarte, sub îndrumarea atentă a doamnelor maistru instructor. Suntem extrem de încântați de entuziasmul și interesul pe care elevii din Sfântu Gheorghe l-au arătat față de oferta noastră educațională, iar pentru viitor așteptăm cu nerăbdare să primim și alți elevi de clasa a VIII-a pentru a le oferi oportunitatea de a descoperi cu bucurie și entuziasm lumea noastră fascinantă a educației și a specializărilor tehnologice”, au transmis reprezentanții liceului.

Recent, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” a câștigat o finanțare nerambursabilă în valoare de aproape 351.000 lei prin PNRR, pentru crearea unui laborator inteligent dotat cu tehnologie și mobilier colaborativ, care va permite desfășurarea orelor de curs din toate ariile curriculare. Conducerea unității de învățământ a transmis, la începutul acestui an, că noul laborator va oferi oportunități de învățare prin experiență, elevii putând dobândi competențele digitale avansate, care îi vor pregăti pentru noile tehnologii și pentru meseriile viitorului. Noua sală de clasă va fi echipată cu imprimante 3D, tablete, roboți, senzori și dispozitive IoT, și va dispune de o varietate de instrumente de programare și software. Termenul pentru implementarea proiectului este 31 ianuarie 2025.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio