Ştiri locale

TEGA dă asigurări că nu vor fi probleme cu deszăpezirea la Sfântu Gheorghe

Un număr de 18 utilaje de intervenţie, precum şi 800 de tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru deszăpezirea drumurilor şi trotuarelor din Sfântu Gheorghe, a precizat conducerea societăţii de salubritate TEGA.

„În acest moment, materialele antiderapante şi utilajele de deszăpezire sunt deja pregătite, precum şi resursele umane necesare, astfel încât, în caz de ninsori abundente se va putea interveni prompt şi eficient. Având în vedere faptul că TEGA este responsabilă de deszăpezirea municipiului, actualmente, la sediul său din str. Energiei, sunt deja depozitate 800 de tone de materiale antiderapante constând în sare, nisip şi clorură lichidă de calciu. În plus, societatea dispune de nouă autospeciale cu lame pentru deszăpezirea şoselelor şi alte nouă, pentru trotuare. În caz de ninsoare, în funcţie de specificul situaţiei, se va putea interveni şi cu autospeciale pentru împrăştierea nisipului pe carosabil, după un traseu care presupune intervenţii rapide pe străzile din centrul oraşului extinse apoi către arterele aglomerate şi, ulterior, către străzile mai puţin circulate”, a precizat conducerea societăţii.

Publicitate

Directorul TEGA, Máthé László, a făcut un apel către cetăţenii care îşi vor deszăpezi trotuarele din faţa locuinţelor să nu arunce zăpada pe străzile deszăpezite.

Întreţinerea drumurilor judeţene pe timpul iernii va fi asigurată de S.C. Drumuri şi Poduri Covasna S.A, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, care are patru baze de deszăpezire, la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi  Întorsura Buzăului.

Durata contractului pentru deszăpezirea drumurilor judeţene este de 6 luni, până pe 31 martie 2019, cu posibilitate de prelungire dacă vremea va impune acest lucru.

În judeţul Covasna a nins în ultimele 24 de ore, iar Secţia Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe a intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante pentru menţinerea viabilităţii DN10, DN11, DN11B, DN11C şi DN13E şi DN2D, circulaţia rutieră desfăşurând-se în condiţii normale, pe carosabil ud.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio