Ştiri locale

TEGA a colectat mai puține deşeuri din PET în acest an

Așa cum era de așteptat, în acest an TEGA a colectat mai puține sticle PET și, în același timp, mai multe containere în formă de clopot au fost demontate, dar nu numai datorită reducerii deșeurilor.

„Mai multe persoane de pe rețelele de socializare și din presă ne-au sesizat că acele containere în formă de clopot au fost răsturnate: acest lucru implică aruncarea de deșeuri, curățarea și, de multe ori, deteriorarea acestora. Astfel de containere nu sunt ieftine. Este clar că toate acestea se întâmplă pentru cei 50 de bani care pot fi răscumpărați în sistemul RetuRo. Am raportat trei astfel de cazuri, dar anul acesta am avut șase cazuri de vandalism, celelalte fiind prin deschiderea forțată a ușii sau a încuietoarei pubelei. În ceea ce priveşte containerele în formă de clopot, în Sfântu Gheorghe erau 152 de colectoare pentru PET-uri, din care 46 au fost demontate, 7 din cele 110 colectoare de hârtie au fost demontate, iar 100 de colectoare de sticlă au fost demontate în total până acum”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Este important de reținut că întreaga cantitate de deșeuri din containerele amplasate în zonele publice este, din punct de vedere legal, proprietatea administraţiei locale: dacă cineva ia gunoiul din containere, din punct de vedere legal comite un furt. Acest lucru este important, deoarece face diferența dacă infractorii sunt acuzați de daune penale, pentru care ar putea fi nevoiți să plătească despăgubiri, sau de infracțiunea de furt.

„Cantitatea de deșeuri selective a scăzut cu aproximativ 20% de la începutul anului și probabil că va continua să scadă, pentru că cu siguranță se schimbă modul în care abordăm deșeurile ca locuitori”, a mai declarat Máthé László.

TEGA le reamintește locuitorilor din Sfântu Gheorghe să sune la Poliția Locală dacă văd pe cineva care manipulează containerele sau dacă observă orice altă deteriorare (WhatsApp: 0739 886 992, Tel Verde: 0800 800 767).

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio