Ştiri locale

TEGA a achiziţionat un material nou pentru deszăpezire care nu deteriorează vopseaua mașinilor

Societatea de salubritate TEGA S.A. este pregătită pentru sosirea iernii, iar la fel ca în anii precedenți locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea să urmărească online în timp real traseul utilajelor de deszăpezire.

„Avem 10 vehicule pregătite să deszăpezească şi am achiziționat și cantitatea necesară de material antiderapant. În acest sens, aș vrea să spun că nu mai folosim același material ca anii trecuţi, ci cu unul mai mic care nu deteriorează vopseaua mașinilor. Sarea pe care o folosim este din Praid, iar substanța mai des folosită este clorura de calciu, care se aplică pe asfalt sub formă de soluție. Avem și utilaje care sunt mai potrivite pentru curățarea străzilor mai mici, dar aș vrea să precizez că nu curățăm de zăpadă toate străzile din Sfântu Gheorghe, multe dintre străzile mai mici nefiind deszăpezite în mod constant. Deszăpezirea începe întotdeauna cu tronsoanele mai aglomerate și de acolo trecem la cele mai puțin aglomerate”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Publicitate

De asemenea, este important de menționat că în caz de ninsori abundente toate utilajele de deszăpezire sunt întotdeauna pe drum, dar uneori sunt atât de multe precipitații încât cele 10 vehicule ale TEGA nu pot curăța drumurile complet. Atunci când drumurile sunt circulabile dar mai există zăpadă pe asfalt este important ca şoferii să circule cu atenţie.

Utilajele de deszăpezire pot fi urmărite pe ro8.easytrackmap.com, numele de utilizator este TEGA23, iar parola este TEGA23.

Pentru acest sezon de iarnă, TEGA a achiziţionat până acum 400 de tone de material antiderapant și 400 de tone de sare, care vor fi suplimentate în funcție de necesități. De asemenea, cisterna de clorură de calciu din curtea de deșeuri este plină, cu o capacitate totală de 90 mc de lichid.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio