Ştiri locale

Teatrul Osonó și Caritas Alba Iulia au finalizat un complex proiect socio-educaţional printr-o tabără de creaţie

În 2019, s-a dat startul unui nou Proiect Caritas Alba Iulia: Pregătirea tinerilor pentru piaţa muncii. Co-finanțat de EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment și Renovabis, Proiectul este dedicat tinerilor defavorizați din județele Mureș și Harghita și are drept scop scăderea abandonului școlar, reducerea fenomenului de migraţie a tinerilor și sprijinirea tinerilor șomeri în efortul de a-şi găsi un loc de muncă şi un scop în viaţă.

Beneficiarii Proiectului nu au fost doar tinerii, ci şi profesorii care se ocupă de educaţia tinerilor din medii defavorizate, pentru care au fost organizate diverse cursuri de pregătire.

Publicitate

Teatrul Independet Osonó, care este recunoscut şi drept Talent Point European, a devenit partener al acestui complex Proiect datorită bogatei sale experienţe în derularea de proiecte educaţionale şi sociale. Astfel, doi membri ai Trupei, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, au condus ateliere pentru tineri, respectiv ateliere de teambuilding, de autocunoaștere și dezvoltare a personalității, de comunicare și formare a unor competenţe, pentru elevii din Liceul Tehnologic Avram Iancu din Târgu Mureș, Colegiul Tehnic Bányai János și Grupul Școlar Eötvös József din Odorheiu Secuiesc, Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály din Gheorgheni și Grupul Școlar Puskás Tivadar din Ditrău.

Această lungă perioadă de lucru cu tinerii s-a finalizat în cursul săptămânii trecute  la Sovata,  printr-o tabără de creație la care au participat 23 de tineri. Cursul și workshopurile conduse de membrii Osonó i-au ajutat pe tineri să găsească răspunsuri și soluții la problemele cu care se confruntă, dar mai ales i-au ajutat să capete încredere în ei înşişi şi să-şi descopere singuri un scop în viaţă. În acest sens depun mărturie declaraţiile tinerilor :

“Tabăra asta m-a ajutat foarte mult să pun ordine în mine!” (Botond)

„Mulțumită workshopurilor, mi-am dat seama ce și cum trebuie să schimb în viața mea.” (Katalin)

“Mi-au plăcut foarte mult cursurile și vă mulțumesc că ați deschis o nouă cale spre mine!” (Nándor)

„M-am simțit foarte bine, vă mulțumesc că, aproape de doi ani, pot să fiu membru într-o echipă în care am ajuns să-mi cunosc diversitatea. A fost o experiență minunată fiecare minut petrecut cu Osonó.” (Boglárka)

Partenerii Proiectului:  Arete Youth Foundation și Trust for Social Achievement din Bulgaria, Fundația Autonómia din Ungaria, Fundación Segretariado Gitano din Spania și Caritas Alba Iulia din România.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio