Ştiri locale

Teatrul „Andrei Mureşanu” prezintă spectacolul „Sindromul supravieţuitorului”, pentru a marca un an de la izbucnirea războiului în Ucraina

Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe va prezenta, în februarie, şapte spectacole, printre care şi producţia „Sindromul supravieţuitorului”, prin care va marca atât „luna iubirii”, cât şi un an de la izbucnirea războiului din Ucraina.

„Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ a pregătit programul lunii februarie, care cuprinde şapte dintre cele mai recente spectacole din repertoriu. Cum februarie este o lună a iubirii, spectatorii vor avea parte de mici surprize în zilele de 14 şi 24 februarie. Pe de altă parte, oricât de greu pare de crezut, luna viitoare se împlineşte un an de la izbucnirea războiului din Ucraina, motiv pentru care TAM va puncta în programul său acest nedorit moment”, menţionează conducerea instituţiei, într-o postare pe pagina de Facebook.

Publicitate

Potrivit programului, în data de 2 februarie va fi jucat spectacolul „Richard III” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant, în data de 6 februarie este programat spectacolul “#acedesiguranţă@tiktok”, regizat de Bobi Pricop, iar în 8 februarie, spectacolul „Lacrimile amare ale Petrei von Kant”, în regia Radu Nica.

Valentine’s Day şi Dragobetele vor fi marcate prin spectacolele „Nora 2, Casa Păpuşii”, regia Andreea Vulpe, programat în 14 februarie şi “Dispariţii”, în regia lui Cristian Ban, care va fi jucat în 24 februarie.

„Ca şi anul trecut, spectatorii prezenţi la aceste spectacole vor avea parte de mici surprize. Pe câteva scaune din sală vor fi plasate inimioare, iar cei norocoşi care se vor aşeza pe locurile astfel marcate vor primi cadou un abonament TAM”, menţionează reprezentanţii TAM.

Luna viitoare, publicul va putea revedea spectacolul „Sindromul supravieţuitorului”, care a fost jucat şi anul trecut în cadrul campaniei „Artişti români pentru artişti ucraineni” iniţiată de UNITER.

„Având în vedere faptul că în februarie se împlineşte un an de la momentul în care Rusia a luat decizia de a invada Ucraina, Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ reprogramează spectacolul-lectură “Sindromul supravieţuitorului”, cu Elena Popa şi Fatma Mohamed, realizat pe baza a două texte scrise de doi autori ucraineni, respectiv Andrii Bondnarenko şi Oksana Savcenko, în regia lui Radu Nica. Spectacolul s-a jucat şi anul trecut, în cadrul campaniei Artişti români pentru artişti ucraineni iniţiate de UNITER, şi va putea fi urmărit în Sala Chaplin a cinematografului Arta”, se mai arată în anunţul postat pe internet.

TAM va încheia luna februarie cu cel mai nou spectacol din repertoriu său, „Privitor”, regizat de Andrea Gavriliu, reprezentaţia fiind programată de 28 februarie.

Toate spectacolele se vor juca la sediul teatrului din Sfântu Gheorghe cu începere de la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile în reţeaua eventim.ro.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio