Ştiri locale

Taximetriştii din Sfântu Gheorghe solicită aprobare pentru majorarea tarifului cu aproape 1 leu/km

Taximetriştii din Sfântu Gheorghe solicită aprobarea Consiliului Local municipal pentru majorarea tarifului de transport cu aproape un leu pe kilometru, invocând, printre altele, scumpirea combustibilului şi asigurărilor pentru maşini.

Preşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Independenţi “Şugaş”, Györ Árpád, a declarat că în prezent tariful este de 2,80 lei pe kilometru, iar în cererea adresată Consiliului Local se solicită aprobare pentru majorarea acestuia la 3,70 lei/km cu TVA inclus pe timpul zilei, urmând ca tariful pe timp de noapte să fie cu maximum 50% mai mare decât cel de zi, adică 5,55 lei/km.

Publicitate

„Motivul principal pentru care solicităm majorarea tarifelor este creşterea preţului la combustibil, dar mai sunt şi altele. Toate s-au scumpit, şi piesele de schimb, şi manopera, şi asigurările la maşini cu până la 200%”, a declarat Györ Árpád.

Acesta a mai spus că în municipiul Sfântu Gheorghe sunt aproape 200 de taximetrişti, iar dacă la începutul pandemiei o parte dintre aceştia, în special cei mai în vârstă, şi-au suspendat temporar activitatea de teama infectării cu noul coronavirus, pe parcurs şi-au reluat activitatea.

Györ Árpád a menţionat, de asemenea, că toate taxiurile sunt dezinfectate periodic, pentru a se evita riscul de infecţie.

„Obligatoriu! Toţi taximetriştii au soluţie de dezinfecţie şi la fiecare 2-3 ore obligatoriu dezinfectează, şterg mânerele şi aşa mai departe”, a mai spus acesta.

Majorarea tarifului de transport cu taxiul va fi luată în discuţie şi supusă aprobării Consiliului Local municipal în şedinţa ordinară din 25 noiembrie a.c.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio