Info Trafic, Ştiri locale

Taximetrist din Sfântu Gheorghe prins băut la volan după ce mai devreme nu dăduse prioritate unei fetiţe pe trecerea de pietoni

Un taximetrist care zilele trecute nu a acordat prioritate de trecere unei fetițe, angajată regulamentar în traversarea străzii pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe, a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile și are de achitat o amendă de 1.305 lei, după ce polițiștii l-au prins băut la volan.

Șoferul de taxi a fost filmat zilele trecute în timp ce nu a acordat prioritate unei fetițe pe o trecere de pietoni de pe strada Gabor Aron din Sfântu Gheorghe. Bărbatul nu a ținut cont de faptul că fetița era deja angajată în traversarea străzii, și și-a continuat traseul fără să îi acorde prioritate. Imaginile și numărul de înmatriculare al mașinii au fost distribuite pe Facebook și, ulterior, au ajuns și la polițiști care s-au autosesizat. Vezi AICI VIDEO cu momentul.

Publicitate

Miercuri, șoferul de taxi a fost oprit în trafic, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini care surprind un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea drumului pe o trecere de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe s-au sesizat din oficiu și desfășuară verificări, urmând ca la finalizarea acestora să dispună măsurile legale care se impun. Totodată, vă informăm că în urma unui control desfășurat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier, conducătorul auto în cauză a fost identificat și oprit în trafic la data de 9 februarie a.c., în municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost sancționat contravențional (…) cu amendă în valoare de 1.305 de lei și s-a dispus sancțiunea complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Sperăm, pentru siguranța acestuia și a celorlalți participanți la trafic, ca cele 90 de zile să constituie și o perioadă de reflecție asupra riscurilor, consecințelor și responsabilităților ce incumbă tuturor participanților la traficul rutier”, a transmis IPJ Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio