Ştiri

Tânăr din Braşov arestat pentru terorism! Promova organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi materiale despre cum se confecţionează explozivi şi arme de foc

Un tânăr de numai 22 de ani, din Brașov, a fost arestat prevenitv, în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT, scrie brasov.net.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, tânărul bănuit, Claudiu Adrian C., și-ar fi creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

Publicitate

De asemenea, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, ar fi accesat, în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi ar fi deţinut, fără drept, astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care l-ar fi parcurs.

Totodată, bărbatul ar fi accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conținând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism.

La data de 15 noiembrie 2023, a fost efectuată o percheziție domiciliară, la locuința acestuia, unde au fost descoperite și ridicate sistemele informatice, care ar fi fost utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului bănuit.

La data de 16 noiembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată la sesizarea Serviciului Român de Informaţii şi a beneficiat de suportul de specialitate al acestei instituții.

Publicitate
Publicitate
banner we radio