Ştiri locale

Tabără pentru copii și tineri din familii defavorizate, inaugurată de Serviciul de Ajutor Maltez la Micfalău

O tabără pentru copii și tineri care provin din medii defavorizate a fost inaugurată sâmbătă la ieșirea din Micfalău, de către membrii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, aceasta urmând să devină funcțională cel mai probabil începând de anul viitor.

Conducerea organizației a precizat vineri, într-o conferință de presă, că lucrările au fost demarate în urmă cu mai bine de 15 ani, iar tabăra, care va putea găzdui simultan aproximativ 200 de persoane, dispune de dotări demne de un hotel de 3 stele.

Publicitate

„După aproape 15 ani de construcții, solicitări de avize, aprobări și așa mai departe, predăm clădirea centrală a taberei pentru persoane cu deficiențe și sperăm ca după obținerea tuturor avizelor și aprobărilor să începem activitățile din anul următor. Tabăra este lângă Micfalău, la ieșirea din localitate spre pădure, acolo avem un teren de 3 hectare, pot fi organizate și evenimente sportive, este spațiu mare. Clădirea principală este dotată la nivelul unui hotel de 3 stele, dar avem și 7 căsuțe foarte confortabile, cu baie și tot ce trebuie (…) În fiecare pot dormi circa 20 de persoane, copii și tineri în special, deci vom putea găzdui între 180 și 200 de persoane într-o serie”, a explicat Puskás Bálint, președintele onorific al organizației și Cavaler al Ordinului Maltez.

Președintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Dénes Mihály, a declarat că lucrările la clădirea principală a taberei au fost demarate în 2011, însă construcția căsuțelor a început încă din 2003.

Pentru a putea deveni funcțională, membrii organizației trebuie să obțină încă o serie de avize.

„Inaugurăm această tabără, dar trebuie să facem toate demersurile necesare pentru acreditare, obținerea avizelor. Lucrările la clădirea mare le-am început în 2011, dar căsuțele au fost construite începând cu anul 2003. Fondurile au venit din mai multe părți, au venit din donații, sponsorizări, proiecte. Vor fi activități în special pentru copiii romi, pentru familiile defavorizate, cu mulți copii, pentru familii dezorganizate. Dorim să ne ocupăm de aceste familii, și mai ales de copiii lor, și pentru asta vom folosi tabăra”, a explicat Dénes Mihály.

Potrivit acestuia, pe timpul verii aici vor fi organizate diferite activități pentru copii, iar în sezonul rece tabăra va fi folosită pentru conferințe sau întâlniri, fiind gândită ca un centru multifuncțional.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Serviciul de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio