Ştiri locale

Sute de pacienţi din Sfântu Gheorghe au rămas fără medic de familie, după ce acesta a decedat. CAS Covasna: „Recomandarea este ca pacienţii să se înscrie pe listele altor medici de familie”

La începutul lunii decembrie scriam că zeci de pacienţi din Sfântu Gheroghe s-au trezit peste noapte că nu mai au la cine să apeleze pentru consultaţii sau reţete, după ce medicul de familie la care erau încrişi, dr. Dan Bolcu, s-a îmbolnăvit şi nu s-a mai prezentat la cabinet, fiind internat în spital. Situaţia se remediase temporar, după ce un alt medic a acceptat să preia pacienţii până la finalul acestei luni. La nici o săptămână, însă, medicul înlocuitor a anunţat conducerea CAS că nu mai poate consulta pacienţii, astfel că se punea problema suspendării cabinetului începând cu data de 15 decembrie.

Din păcate, între timp starea de sănătate a medicului Dan Bolcu s-a înrăutăţit, iar acesta a decedat, astfel că activitatea cabinetului este suspendată automat, iar pacienţii trebuie acum să se înscrie pe listele altor medici din municipiu. În cursul zilei de joi, la sediul cabinetului aflat în vecinătatea Laboratorului DSP din cartierul Gării (în spatele Monumentului Ostaşului Român), a fost afişată o listă cu datele de contact ale medicilor de familie care au încheiate contracte cu CAS Covasna.

Publicitate

„Între timp am aflat că domnul doctor Bolcu a murit, aşa că automat activitatea cabinetului încetează. În aceste condiţii, pacienţii aflaţi pe lista dânsului vor trebui să îşi caute un alt medic de familie”, ne-a declarat preşedintele CAS Covasna, Dragoş Tatu.

Speranţe pentru deschiderea unui nou cabinet la Sfântu Gheorghe

Preşedintele CAS Covasna ne-a mai precizat că există speranţe ca, de anul viitor, pe strada Erege din Sfântu Gheorghe să se înfiinţeze un nou cabinet de medicina familiei, după ce au fost purtate mai multe discuţii cu un medic din judeţul Harghita, care şi-a arătat intenţia de a încheia, în cursul săptămânii viitoare, un contract de închiriere a unui spaţiu unde să-şi desfăşoare activitatea.

„Pe data de 20 decembrie ar trebui să semneze cu Primăria contractul de închiriere a spaţiului pentru cabinetul care va fi situat pe strada Erege, spre Ciucului. Ieri am vorbit cu cei de la Primărie şi este posibil ca până la finalul anului să putem încheia o convenţie cu medicul în cauză, care va veni din judeţul Harghita. Vom vedea concret în momentul în care se va şi semna contractul, adică săptămâna viitoare, pentru că şi-a manifestat mai demult intenţia de a veni, dar din diferite motive nu s-a putut până acum”, ne-a mai explicat preşedintele CAS Covasna.

Amintim că în luna noiembrie, la nici jumătate de an după ce s-a deschis, un cabinet de medicina familiei din strada Vasile Goldiș nr. 3 (vizavi de Golgota) şi-a pus lacătul pe ușă din cauza numărului insuficient de pacienți înscriși pe listă. Cabinetul își începuse activitatea în prima săptămână a lunii iunie, după ce medicul Alexandra Cliveți, originară din Oradea și stabilită în Brașov, a aflat că în zonă există deficit de medici. Tânăra doctoriță în vârstă de 30 de ani a sperat că va putea să le fie de folos locuitorilor care au asigurare medicală, dar care nu sunt repartizați la niciun cabinet de medicina familiei. Însă pentru a putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe lista cabinetului trebuiau să fie înscrise minimum 800 de persoane.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio