Ştiri locale

Subsecretar MAI la Sfântu Gheorghe: Noul sediu al IPJ Covasna va fi inaugurat în acest an

Noul sediu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, a cărui construcţie a început în urmă cu aproape un deceniu şi jumătate în municipiul Sfântu Gheorghe, va fi inaugurat în acest an, a declarat vineri subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Petru Bledea.

Potrivit acestuia, investiţia se cifrează la peste 54 de milioane de lei.

„Vorbim de o investiţie de peste 54,5 milioane lei, un efort considerabil, întins pe mai mulţi ani. Lucrările de modernizare a IPJ Covasna au constat atât în edificarea unui număr de patru corpuri, având diverse destinaţii şi funcţii, cât şi în sistematizarea şi amenajarea întregii curţi interioare. Prin această investiţie s-a avut în vedere, de asemenea, respectarea criteriilor de eficienţă energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a spus Petru Bledea, care a participat vineri, alături de alţi invitaţi, printre care şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, la festivităţile dedicate aniversării a 79 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţia fascisto-horthystă.

Piatra de temelie a viitorului sediu al IPJ Covasna, aflat în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a fost pusă în anul 2008, dar lucrările, care aveau termen de finalizare 2011, au stagnat din lipsă de fonduri.

În momentul de faţă, serviciile operative şi neoperative din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate, pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Foto: covasnamedia.ro

Publicitate
banner we radio