Ştiri locale

Subprefectul Dulányi-Balogh Szilárd: „Trebuie să găsim un echilibru mai bun între obligațiile constituționale ale Prefecturii și așteptările autorităților publice locale”

Prefectura Covasna își dorește o schimbare de paradigmă în relațiile interinstituționale și comunicaționale. La doar o săptămână de la întregirea echipei de conducere, subprefectul Dulányi-Balogh Szilárd a demarat o serie de discuții cu reprezentanții primăriilor din județ, pentru a afla care sunt problemele și doleanțele fiecărei instituții în parte.

Marți, într-o conferință de presă, acesta a explicat că este nevoie de un echilibru mai bun între obligațiile constituționale ale Prefecturii și așteptările autorităților publice locale.

Publicitate

„Dorința mea, și cred că este și a colegilor mei, este să încercăm să îmbunătățim relațiile interinstituționale și comunicaționale dintre Instituția Prefectului și primării. Pentru a realiza acest deziderat, de săptămâna trecută am început să fac vizite în teritoriu pentru a mapa și obține un feedback de la primării, privind problemele de funcționare interinstituțională. În primul rând am vrut să vorbesc personal cu doamnele și domnii primari, viceprimari și secretari, ca să înțeleg mai bine cum văd ei această relație. Prefectura exercită control de tutelă administrativă, iar conform Constituției, între cele două entități este o relație de colaborare. În accepțiunea mea, trebuie să găsim un echilibru mai bun între obligațiile constituționale, legale ale Prefecturii, și așteptările autorităților publice locale”, a explicat subprefectul.

Primele vizite în teritoriu au avut loc în data de 7 aprilie, la Valea Mare și Întorsura Buzăului. Zilele trecute, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dulányi-Balogh Szilárd a scris că reprezentanții primăriilor au dat dovadă de deschidere față de încercarea Prefecturii de a schimba modul de abordare.

„Eu sunt convins că împreună cu profesioniștii din această instituție putem găsi un echilibru mai bun în ceea ce privește aceste relații. Eu am primit atribuții de coordonare pe partea juridică, este un rol eminamente tehnic, deloc spectaculos, dar deciziile rezultate din această activitate total nespectaculoasă și tehnică pot duce la efecte spectaculoase în viața tuturor”, a mai spus subprefectul în cadrul conferinței.

Liderul USR Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, de profesie jurist, a fost învestit în funcţia de subprefect în data de 4 martie, iar până în data de 11 martie, respectiv până la învestirea celui de al doilea subprefect, Cosmin Boricean, a preluat şi atribuţiile prefectului.  

După aproape o lună, în data de 1 aprilie, echipa Prefecturii s-a întregit, odată cu învestirea în funcție a prefectului Ráduly István.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
Publicitate
banner we radio