Ştiri locale

Străzile Rozelor, Soarelui și Táncsics Mihály din Sfântu Gheorghe intră în reabilitare la primăvară

Lucrările de reabilitare a drumurilor din Sfântu Gheorghe vor fi reluate în primăvara anului viitor, când încă trei străzi din municipiu vor fi modernizate. Municipalitatea a încheiat deja contractele de execuție a lucrărilor pentru străzile Rozelor, Soarelui și Táncsics Mihály.

Pentru reabilitarea primelor două străzi, Primăria a încheiat contracte cu firme locale, în vreme ce pentru strada Táncsics Mihály, care ar fi trebuit să fie reabilitată în cursul acestui an, a fost necesară desfacerea contractului încheiat inițial cu o firmă din județul Bacău.

Publicitate

Primarul Antal Árpád a declarat în cadrul unei conferințe de presă că după câștigarea licitației, firma de construcții nu s-a mai prezentat pentru începerea lucrărilor, astfel încât Primăria a fost nevoită să rezilieze contractul și să refacă licitația.

„Sunt multe străzi unde avem contracte de execuţie şi vom începe lucrările în primăvara anului viitor. Străzile unde avem deja semnate contractele de execuţie sunt Táncsics Mihály, Rozelor şi Soarelui, deci pe aceste 3 străzi avem constructorul selectat şi contractat. Pe Táncsics Mihály am avut un constructor din judeţul Bacău, cu care am reziliat contractul pentru că nu a mers să lucreze. Trebuia să facem anul acesta strada, dar nu a mai venit, așa că a trebuit să refacem licitaţia. Pe străzile Soarelui şi Rozelor avem constructori locali, deci sper că se vor mobiliza mai bine”, a spus edilul.

Potrivit acestuia, licitația pentru reabilitarea străzii Táncsics Mihály a fost câștigată de o firmă din județul Brașov.

Edilul a mai precizat că tot în primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările la şoseaua de centură, investiția fiind de aproape 70 de milioane de euro.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio