Ştiri locale

FOTO / VIDEO. Strada din Sfântu Gheorghe care a fost uitată de Primărie. Locuitorii nu mai ştiu la cine să apeleze

Un loc uitat până şi de municipalitate care de ani de zile nu a mai pus strop de asfalt pe singurul drum de acces al locatarilor celor 13 scări de bloc. Vorbim de Aleea Crinului, cartierul Ciucului, municipiul Sfântu Gheorghe.

În urma sesizărilor primite din partea câtorva locatari, ne-am dus să vedem cu ochii noştri cum este posibil ca în 2017 un cartier dintr-un oraş care se vrea modern, fără „blocuri gri”, cu străzi asfaltate, să arate ca în Evul Mediu. Iar ce am văzut ne-a lăsat cu gura căscată. Un drum pietruit, pe care din când în când locatarii îl mai „peticesc” cu nisip adus cu găletuşa, groapă lângă groapă, maşini parcate care-unde, trotuare lipsă, iar crema cremelor: două puncte de colectare a deşeurilor pe care Tega nu a apucat să le închidă, la fel ca în cazul altor cartiere din oraş, şi în care romii scormonesc de zori după gunoaie.

Publicitate

Oamenii spun că au făcut o petiţie către Primăria Sfântu Gheorghe, însă fără succes, şi că au întocmit chiar şi un proiect care cuprinde asfaltarea porţiunii de drum, spaţii de parcare, trotuare, dar şi un spaţiu de joacă pentru copiii care la ora actuală se joacă între gunoaiele lăsate la voia întâmplării.

Reportaj de Ioana Ardeleanu

VIDEO cu declaraţiile oamenilor care locuiesc pe Aleea Crinului:

FOTO:

Publicitate
banner we radio