Ştiri locale

Stocurile de oxigen de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, refăcute la fiecare 3 zile

Stocurile de oxigen pentru bolnavii cu forme grave, suspecți și testați pozitiv Covid-19, care sunt tratați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, trebuie refăcute la fiecare 3 zile, chiar dacă unitatea medicală a mărit în ultima perioadă capacitatea acestora.

În prezent, spitalul dispune de două rezervoare a câte 8 metri cubi de oxigen lichefiat fiecare, iar la Unitatea de Primiri Urgențe destinată pacienților Covid-19 mai există un rezervor de 4,5 metri cubi de oxigen.

Publicitate

„Avem oxigen, dar sunt anumite probleme cu buteliile mobile, cele care se folosesc în salvări sau la transportul pacienților între clădiri. În general, când ducem 15 butelii la umplut, primim înapoi 9-10, niciodată nu primim numărul maxim, dar ne descurcăm”, a explicat directorul medical, dr. Roşu Mátyás.

Managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, a afirmat că spre deosebire de alte spitale din țară, Spitalul Județean nu s-a confruntat până în prezent cu o lipsă în această privință.

„Nu au existat situații în care fim la limită, sau să ne facem griji în această perioadă, de la debutul pandemiei, că nu ne ajunge oxigenul”, a spus acesta.

Recent, în secțiile spitalului a fost extinsă rețeaua de prize pentru instalațiile de oxigen, majoritatea fiind în prezent dotate în acest fel, iar în vara acestui an, Consiliul Județean Covasna a depus un proiect în valoare totală de 335.324 lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, pentru instalarea unui sistem de alarmă pentru detectarea nivelului de oxigen în secțiile spitalului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio