Ştiri locale

Stocuri scăzute de vaccin pentru copii și nou-născuți. DSP Covasna: „Avem promisiuni că vom primi Tetraxim la sfârșitul lunii”

Stocurile pentru o parte dintre vaccinurile din schema națională recomandată de Ministerul Sănătății împotriva bolilor copilăriei sunt din nou pe terminate, iar serul administrat copiilor de 5 ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei lipsește în mai multe zone din țară, inclusiv în județul Covasna.

„La noi, vaccinurile pentru bebeluși deocamdată sunt, avem doze mai puține la vaccinul RRO și pentru rujeolă în cazul copiilor de 12 luni și 5 ani, iar din Tetraxim, pe care îl folosim la 5 ani (diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic inactivat) avem promisiuni că sosește la sfârșitul lunii. Deocamdată nu avem probleme”, ne-a spus reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, Igyártó Gabriella.

Publicitate

Amintim că vaccinurile obligatorii împotriva bolilor copilăriei au lipsit atât din cabinetele medicilor de familie, cât și din spitalele din județ în ultimele două luni ale anului trecut. La mijlocul lunii ianuarie, stocurile au fost refăcute, DSP Covasna distribuind dozele necesare în teritoriu. La vremea respectivăm reprezentanții instituției au transmis că atât vaccinurile împotriva rubeolei, rujeolei, oreionului, cele împotriva infecţiilor pneumococice, cât şi cele administrate la naștere erau disponibile, și au făcut apel către părinți să îi ducă pe copii cât mai curând la cabinetele medicilor de familie pentru a fi imunizați.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio