Ştiri

În Statele Unite, oul Kinder este interzis. Nu și armele!

Un atac armat terifiant s-a soldat, săptămâna trecută, cu 17 morți și 12 răniți într-un liceu din orășelul Parkland din Florida. De la începutul anului, a fost a 18-a oară când o instituție școlară americană a fost luată drept țintă. Se știe că în Statele Unite, procurarea unei arme de foc e o treabă relativ ușoară. În unele state, nici măcar nu e nevoie de un permis, pentru că deținătorii armelor de foc sunt protejați de amendamentul al doilea al Constituției americane. Dezbaterea referitoare la armele de foc este mai prezentă ca niciodată în patria Unchiului Sam, dar interzicerea armelor de foc pare deocamdată doar un ideal greu de atins. Surprinzător, însă, sunt alte lucruri – aparent inofensive – pe care americanii nu au ezitat să le interzică. Iată șase lucruri pe care un american și le-ar putea procura mult mai greu decât o armă semiautomată.

Kinder cu surprize

Ouăle Kinder cu surprize sunt interzise pe teritoriul american din 1938, urmare unui incident: o persoană s-a sufocat din cauza jucăriei din interior. În Statele Unite, legea interzice să fie plasat orice produs necomestibil în interiorul unor produse care sunt comestibile. Iar autoritățile nu glumesc cu asta: în 2011, unei turiste canadiene controlate la granița cu SUA i-au fost confiscate ouăle de ciocolată și a scăpat ca prin urechile acului de o amendă. Care nu e deloc neglijabilă: 2.500 de dolari pentru un ou.

Haggis (mâncare tradițională scoțiană, un fel de drob care se face din organele mielului și se fierbe în mațul sau stomacul animalului)

Începând din 1971, acest fel de mâncare scoțian pentru care se folosesc măruntaiele și plămânii mielului este interzis de autoritățile sanitare americane și asta nu din cauza gustului, în mod sigur. Mai bine zis, este interzis importul ingredientelor, în special al plămânilor. Nimic nu împiedică însă prepararea lui în casă. Cu asumarea riscului pe care îl presupune un asemenea fel de mâncare hipercaloric.

Corcodușele

Acest fruct, atât de întâlnit în România și originar din Franța, este de negăsit în SUA, pe motiv că… ar conține bacterii. Anomalia reiese dintr-o legislație mai ciudată în privința importurilor.

Aparate electronice descărcate

Începând din 2014, aparatele electronice descărcate nu mai sunt permise în avioanele care au ca destinație Statele Unite. Agenția americană pentru transportul aerian (TSA) se teme că aceste aparate ar putea fi folosite pentru confecționarea unor bombe. Așa că e de preferat să nu uitați încărcătorul acasă.

Dicționarul…

Niște părinți au reușit să impună interdicția dicționarelor Merriam Webster’s în școlile din sudul Californiei în anul 2010. Motivul? A zecea ediție a acestui dicționar are o definiție pentru… „sexul oral”.

Cârnăciorii

Este interzisă transportarea cârnăciorilor în timpul zborului către Statele Unite. E valabil și pentru jambon și pentru toate tipurile de carne afumată sau uscată. Iar dacă aveți în bagaje brânzeturi nepasteurizate, la fel, atenție, lăsați-le acasă, pentru că riscați o amendă consistentă.

(Sursa: digi24.ro)