Ştiri locale

FOTO. Stagiu de practică profesională pentru elevii claselor de actorie din Sfântu Gheorghe și Szentes (Ungaria)

Între 4-9 iunie, 70 de tineri pasionaţi de teatru, de la clasele de actorie ale Liceului de Arte Plugor Sándor şi Gimnaziului Horváth Mihály (Ungaria), s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe, în cadrul Proiectului „Határtalanul!” / „Fără granițe!”, finanțat de Guvernul Ungariei. Anul trecut, cele două școli au semnat un contract de colaborare pe termen lung, respectiv 10 ani, timp în care elevii celor două instituţii vor participa la evenimente și proiecte comune.

Scopul proiectul a fost să le ofere tinerilor din cele două ţări şansa de a se întâlni şi a construi legături profesionale și de prietenie, prin schimburi de experiență, ateliere, dezbateri, repetiții şi reprezentaţii teatrale comune. Programul celor 6 zile a cuprins și excursii în diferite zone turistice ale Județului Covasna și Harghita, precum și participarea la evenimente şi sărbători ale comunităţilor din zonă.

Publicitate

Coordonatorii Proiectului: Szebeni Zoltán, Doma Andrea și Kocsis István, din partea Gimnaziului Horváth Mihály ; Fazakas Misi și Mucha Oszkár, din partea Liceului de Arte Plugor Sándor. Prima parte a Proiectului „Határtalanul! / Fără graniţe” s-a desfăşurat între 19-24 martie 2018, la Szentes.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio