Ştiri locale

Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, desemnat centru-suport pentru pacienţii Covid-19. Apel la populaţie să nu se prezinte direct la Urgenţe

Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a fost desemnat centru-suport pentru pacienții testați pozitiv COVID-19. Acolo vor ajunge și gravidele testate pozitiv la coronavirus, în vreme ce pacienţii critici COVID-19 vor fi trataţi în Spitalul Judetean de Urgenţă „Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe.

Conducerea unităţii medicale din Târgu Secuiesc a făcut un apel către pacienţi, pe care îi roagă ca, în cazul în care au urgenţe medicale de orice fel, să sune la 112, şi să nu se prezinte direct la Spital.

„În urma schimbării statutului Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, urmează să ne conformăm prevederilor privind tratarea pacientilor care sunt confirmaţi infectaţi cu noul coronavirus şi care au nevoie de servicii medicale în diferite patologii asociate (naştere, fractură etc.) Am primit promisiuni că spitalele desemnate „Spital suport pacienti Covid-19 pozitiv” vor fi sprijinite de Ministerul Sănătăţii prin dotare cu aparatura necesară tratării acestor pacienţi, respectiv cu echipamentele de protecţie”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Planul de măsuri aprobat pe 31 martie, în județul Covasna, Centrul de dializă „AVITUM” Sfântu Gheorghe a fost desemnat tură suplimentară a Spitalului Județean de Urgență „Sfântu Gheorghe“, unde vor fi tratați pacienții gravi și critici; în vreme ce Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a fost desemnat centru-suport pentru pacienții testați pozitiv COVID-19.

Miercuri, conducerea Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe a declarat că a propus Ministerului Sănătăţii ca şi Spitalul de Cardiologie Covasna să fie trecut pe lista unităților medicale-suport.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio