Ştiri locale

Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a reluat vizitarea pacienților, după o lună în care accesul a fost restricționat

Vizitarea pacienților internați în cadrul Spitalului Municipal Târgu Secuiesc a fost reluată începând cu data de 29 martie, la aproape o lună după ce conducerea unității medicale a limitat programul de vizită pe unele secții și a sistat accesul la Pediatrie, Neonatologie, Medicină internă, Neurologie, Chirurgie generală și ATI, în vederea prevenirii răspândirii cazurilor de gripă şi alte infecții respiratorii.

Conform noului regulament, pacienții pot fi vizitați în zilele lucrătoare, între orele 14:00 și 16:00, respectiv în weekend și în sărbătorile legale între orele 12:00-14:00.

Publicitate

Fiecare pacient are dreptul la vizita unui aparținător în saloanele care au cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați pe rând, în vreme ce în saloanele cu 4-6 paturi, pacienții pot primi vizita a 2 aparținători, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp, transmit reprezentanții unității medicale.

Durata vizitei este limitată la 30 de minute, iar în cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică, în secțiile cu risc durata vizitei poate fi limitată la 15 minute. De asemenea, în cazul secțiilor în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală, programul de vizită poate fi suspendat.

„Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute; aflați în stare de ebrietate sau aflați sub influența unor substanțe halucinogene. Vizitatorii au obligaţia de a  purta echipament de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției și de a respecta instrucţiunile personalului privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infecțiilor”, transmit reprezentanții spitalului.

La începutul lunii martie, pe lângă sistarea vizitelor pe anumite secții, conducerea unității medicale a dispus reducerea programului de vizite la cel mult 10 minute, fiecare pacient putând primi vizita unui singur aparținător. Aceștia din urmă erau obligați să poarte mască de protecție și papuci de unică folosință pe toată durata vizitei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio