Ştiri locale

Spitalul Județean Sfântu Gheorghe caută soluții pentru suplimentarea personalului medical la ATI și Boli infecțioase

Conducerea Spitalului Județean Sfântu Gheorghe ia în calcul suplimentarea personalului de pe secțiile de Terapie Intensivă și Boli infecțioase, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 din ultima perioadă.

Managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, deocamdată nu este necesară o creștere a numărului de paturi destinate pacienților de la Terapie Intensivă, însă la nevoie acest lucru va fi posibil.

Publicitate

„La nivelul Comitetului director sunt discuții privind regruparea personalului medical către secțiile de Terapie Intensivă și Boli infecțioase (…) Luăm în considerare și discutăm cu colegii de la Infecțioase cum să regrupăm personalul de pe celelalte secții: medici, asistenți, personal auxiliar, ca să poată acorda asistență medicală în condițiile în care va crește și mai mult numărul pacienților internați (…) Regrupare înseamnă să trimitem, spre exemplu, de la Cardiologie la Terapie Intensivă un asistent, sau de la Reumatologie la Boli infecțioase. Este vorba despre o suplimentare a personalului”, a explicat managerul.

El a mai precizat că din două în două zile au loc evaluări, pentru a se stabili ce dacă se impun noi măsuri pentru o mai bună gestionare a situației.

„Din două  în două zile facem o evaluare a situației și luăm o decizie. În momentul de față suntem la 8 paturi de Terapie Intensivă, deocamdată nu este cazul să creștem numărul lor, să ajungem la 10 sau chiar mai mult. Am decis să rămânem la organizarea de azi, cu cele 8 paturi de ATI”, a mai spus András-Nagy Róbert.

Miercuri, la secția ATI a Spitalului Județean se aflau internați 6 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 5 în stare critică și unul intubat.

Alți 32 de pacienți sunt internați la secția de Boli infecțioase, toți în stare gravă și având nevoie de oxigenoterapie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio