Ştiri locale

Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe a început consultațiile gratuite de depistare a cancerului de prostată. Încă se mai pot face programări!

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe derulează, săptămâna aceasta, o nouă ediție a programului de screening gratuit pentru depistarea cancerului de prostată, adresat bărbaților cu vârste de peste 45 de ani, care nu sunt diagnosticaţi cu afecţiuni urologice.

Potrivit reprezentanților unității medicale, în ultimele 3 săptămâni s-au înscris doar 75 de persoane pentru a beneficia de consultații gratuite, astfel că programările continuă până în data de 17 noiembrie inclusiv, aceasta fiind ultima zi de desfășurare a campaniei.

Publicitate

Testările au loc la cabinetul de specialitate din Ambulatoriul Spitalului (cabinetul nr.24), iar programările se fac exclusiv telefonic, la numărul 0736 636 249.

Cancerul de prostată este a doua cea mai frecventă afecțiune oncologică în rândul bărbaților cu vârste de peste 50 de ani, după cancerul de plămâni, fiind a șasea cauză de deces prin cancer în rândul populației de sex masculin. Potrivit statisticilor oficiale, 15% dintre bărbați dezvoltă această formă de cancer de-a lungul vieţii.

De multe ori, bărbaţii care au cancer de prostată în stadii incipiente nu prezintă simptome specifice, iar multe dintre semnele care însoţesc această afecţiune, atunci când ele apar, pot indica şi alte probleme ale prostatei, precum hipertrofia benignă.

În etapele inițiale, cancerul de prostată poate fi depistat prin testarea PSA, un marker tumoral denumit antigen prostatic specific.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio