Ştiri locale

Spitalul Judeţean ia în calcul comasarea unor secţii pentru a suplimenta paturile destinate pacienţilor COVID-19

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe ia în calcul comasarea unor secţii pentru a putea suplimenta paturile destinate pacienţilor COVID-19.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat, miercuri, că una dintre variante este comasarea secţiilor chirurgicale, astfel încât să se creeze încă 15-20 de locuri.

Publicitate

„Ne pregătim să deschidem alte noi paturi pentru asitenţa medicală de COVID, adică intenţia este să comasăm zilele următoare secţiile chirurgicale, Ortopedia cu Chirurgia, ca să putem avea încă o secţie cu 15-20 de paturi. Va trebui să facem o analiză în această privinţă, cu cât am putea creşte numărul de paturi destinate pacienţilor COVID. În momentul de faţă este o situaţie epidemiologică critică, avem pacienţi care ajung în stare gravă la spital, numărul de prezentări la Urgenţă pe pacienţii COVID a crescut, media pe săptămâna trecută este de 20 de pacienţi COVID pe zi. Este bine că pacienţii vin să se evalueze din timp ca să nu ajungă în stare critică, iar presiunea pe spital să nu fie atât de mare”, a spus Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că, din păcate, reorganizările necesare pe fondul înmulţirii cazurilor de COVID-19, vor diminua activitatea pe partea de non-COVID, însă spitalul va continua să acorde asistenţă medicală tuturor pacienţilor care necesită intervenţii de urgenţă.

„Va trebui să reglăm şi partea de non-COVID, adică reorganizările de secţii, de personal, detaşările de pe o secţie pe alta au această consecinţă clară. Asistenţa medicală pe partea de non-COVID trebuie temporizată, dar în situaţii justificate se poate interna şi acest lucru este posibil în continuare. Medicii trebuie să decidă gravitatea situaţiei şi să prioritizeze aceste cazuri (…) Când presiunea nu va mai fi atât de mare, vom redeschide din nou porţile pentru pacienţii non-COVID”, a adăugat Andras Nagy Robert.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio