Ştiri locale

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, premiat din nou pentru „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a fost premiat, pentru al doilea an la rând, pentru „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, prima și cea mai amplă competiție dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din țară. Vineri, juriul „Romanian Healthcare Awards” i-a acordat unității medicale diplomă de excelență pentru proiectul „Transplant de țesut liber vascularizat în vederea reconstrucției după rezecții de tumor în regiunea capului și gâtului”, înscris în competiția din acest an.

Reprezentanții spitalului au transmis că participarea în finala competiției reprezintă o onoare, iar nominalizarea este „rezultatul dedicării și muncii în echipă”.

Publicitate

„Adăugăm o nouă diplomă de excelență colecției noastre! Ne onorează faptul că, datorită muncii în echipă și a dedicării de care dau dovadă colegii noștri, am avut din nou ocazia să urcăm pe podium, printre cei mai buni profesioniști din sănătate, în finala Romanian Healthcare Awards – cea mai prestigioasă competiție dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din țară (…) Nu ne oprim aici! Continuăm să țintim cât mai sus și să luptăm pentru a obține cele mai bune rezultate! Suntem extrem de mândri de colegii noștri pentru această nouă nominalizare!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

În competiție s-au putut înscrie toți medicii, echipele sau spitalele din țară care au inițiat și implementat cu succes proiecte care au îmbunătățit calitatea actului medical și experiența pacienților. Un juriu internațional, format din 27 de membri din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Norvegia, Belgia, Marea Britanie, Olanda și Danemarca, a evaluat aplicațiile unităților medicale înscrise la cele 7 categorii, iar în finală au intrat participanții cu cele mai bune realizări.

Alături de unitatea medicală din Sfântu Gheorghe, la această categorie s-au „luptat” pentru marele premiu alte 7 instituții din țară care s-au înscris cu proiecte din domeniul medical, respectiv Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie; Asociația MagiCAMP; Consiliul Județean Sibiu; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” București – Maternitatea Bucur.

Acesta din urmă a obținut trofeul pentru proiectul „Îmbunătățirea performanțelor medicale în secțiile de obstetrică-ginecologie şi ATI din cadrul maternității Bucur”.

Este pentru al doilea an când echipa Spitalului Județean Sfântu Gheorghe urcă pe podium la această categorie. Anul trecut, unitatea medicală a concurat cu alte 4 spitale din țară, juriul competiției acordând diploma de excelență pentru proiectul „Utilizarea implantelor cranio-faciale personalizate în reconstrucția traumatismelor și ablațiilor osoase în patologia oncologică a capului”.

Ajunsă la a treia ediție, competiția „Romanian Healthcare Awards” își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și cele de echipă.

Cele 7 categorii ale competiției din acest an au fost: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio