Ştiri locale

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, diplomă de excelență pentru „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”

Juriul „Romanian Healthcare Awards” a acordat Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe diplomă de excelență pentru „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, categorie la care a participat cu proiectul „Utilizarea implantelor cranio-faciale personalizate în reconstrucția traumatismelor și ablațiilor osoase în patologia oncologică a capului”.

Procedura care a adus spitalul în finala competiției este una extrem de rară și complexă, și a fost realizată cu succes în luna august a acestui an. Operația, care a durat circa 10 ore, a presupus utilizarea unui implant personalizat pentru reconstrucția mandibulei unei paciente în vârstă de 43 de ani din Ozun, diagnosticată cu o tumoră malignă a mandibulei.

Publicitate

Reprezentanții unității medicale au transmis, într-o postare pe Facebook, că participarea în finala competiției reprezintă o onoare, iar nominalizarea este „rezultatul muncii unei echipe de adevărați profesioniști”.

„Chiar dacă nu am obținut trofeul, ne considerăm învingători! Este o bucurie și, totodată, o onoare faptul că am avut ocazia să urcăm pe podium, printre cei mai buni, în finala Romanian Healthcare Awards – cea mai prestigioasă competiție dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din țară. Această nominalizate este rezultatul muncii în echipă, o muncă depusă de adevărați profesioniști, ale căror performanțe medicale s-au făcut remarcate la nivel internațional.  Ne bucurăm că marea familie a Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf este compusă din asemenea profesioniști, care dau dovadă de curaj, pricepere și multă dăruire în munca lor de zi cu zi. Acest lucru ne confirmă încă o dată că prin ambiție putem ajunge foarte departe! Suntem mândri de colegii noștri pentru faptul că întotdeauna țintesc sus!”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean.

În finală, alături de unitatea medicală din Sfântu Gheorghe, la această categorie s-au „luptat” pentru marele premiu alte 4 instituții din țară care s-au înscris cu proiecte din domeniul medical, respectiv Consiliul Județean Sibiu, Societatea Română de Hematologie, Spitalul Județean de Urgență Bistrița, și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Acesta din urmă a obținut trofeul pentru proiectul „Împreună pentru viață!”.

Ajunsă la cea de a doua ediție, Romanian Healthcare Awards este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România. Evenimentul recunoaște inovația și excelența din domeniul sănătății, și își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și cele de echipă.

În competiție s-au putut înscrie toți medicii, echipele sau spitalele din țară care au inițiat și implementat cu succes proiecte care au îmbunătățit calitatea actului medical și experiența pacienților, cele 7 categorii fiind: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

Decernarea premiilor a avut loc vineri, 10 decembrie, iar juriul internațional a fost format din 31 de membri din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio