Ştiri locale

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a obţinut două diplome de excelenţă la „Romanian Healthcare Awards 2023”

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe a obţinut două diplome de excelenţă la ”Romanian Healthcare Awards 2023”, cea mai amplă competiţie dedicată medicilor, echipelor medicale şi spitalelor din ţară, care premiază inovaţia şi excelenţa în domeniul sănătăţii, a anunţat luni, conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, gala de premiere a avut loc în data de 15 decembrie, la Bucureşti, iar juriul a apreciat cele două proiecte cu care spitalul covăsnean a intrat în finală la categoriile „Spitalul Anului” şi „Calitatea Serviciilor Medicale şi Siguranţa Pacientului”.

„Adăugăm colecţiei noastre încă două diplome de excelenţă. Chiar dacă nu am fost declaraţi câştigătorii categoriilor care ne-au adus în finala ‘Romanian Healthcare Awards 2023’, ne considerăm învingători şi ne bucurăm că am avut din nou ocazia să ne numărăm printre finaliştii celei mai prestigioase competiţii dedicate medicilor, echipelor medicale şi spitalelor din ţară, alături de cei mai buni profesionişti din sănătate. Proiectele noastre – Academia de Spital ‘iCare’ şi ‘Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan realizate prin tehnologie CAD/CAM’, nominalizate la categoriile ‘Spitalul Anului’ şi ‘Calitatea Serviciilor Medicale şi Siguranţa Pacientului’, au fost apreciate de un juriu internaţional format din 28 de membri din 9 ţări. La final, au fost declarate câştigătoare cele mai bune proiecte înscrise în cele 7 categorii ale competiţiei. Vom continua să luptăm pentru a obţine cele mai bune rezultate! Le mulţumim colegilor noştri pentru devotament şi munca depusă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Academia de Spital „iCare” este un program multianual, unic la nivel naţional, creat de echipa Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” în vederea dezvoltării şi perfecţionării continue in-house a resursei umane, sub aspectul creşterii competenţei, respectiv pentru întărirea culturii organizaţionale şi creşterea corelativă a calităţii actului medical. În cadrul proiectului, aproximativ 500 de asistenţi au fost testaţi cu scopul de a se obţine o imagine de ansamblu asupra pregătirii profesionale, dar şi pentru a găsi punctele slabe ale sistemului şi pentru a stabili obiective în privinţa dezvoltării.

În 2023 au fost planificate şi implementate 4 module, respectiv „Prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale”, „Monitorizarea pacientului”, „Importanţa şi utilitatea dosarului de îngrijire” şi „Pregătirea pacienţilor pentru investigaţii imagistice”, iar alte 7 module vor fi organizate pe parcursul anului viitor. Cursurile acreditate s-au desfăşurat săptămânal, fiind susţinute de 24 de asistenţi şi medici ai spitalului, care anterior au finalizat un curs de formatori.

Cel de-al doilea proiect declarat finalist – „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan, realizate prin tehnologie CAD/CAM”, se referă la o metodă modernă şi precisă de corectare a unor defecte oralo-maxilo-faciale, utilizând tehnologia digitală şi o tehnică operatorie inovativă. Procedura a fost realizată cu succes în cazul a trei pacienţi cu diferite defecte craniene şi a presupus utilizarea unor implanturi din titan, realizate prin metoda de imprimare 3D, personalizate pe baza anatomiei individuale a pacientului, au menţionat reprezentanţii instituţiei.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe s-a numărat printre finaliştii „Romanian Healthcare Awards”.

Anul trecut, unitatea medicală a obţinut o diplomă de excelenţă la categoria „Calitatea Serviciilor Medicale şi Siguranţa Pacientului” pentru proiectul „Transplant de ţesut liber vascularizat în vederea reconstrucţiei după rezecţii de tumori în regiunea capului şi gâtului”, iar în 2021 a fost nominalizată la aceeaşi categorie cu proiectul „Utilizarea implanturilor cranio-faciale personalizate în reconstrucţia traumatismelor şi ablaţiilor osoase în patologia oncologică a capului”.

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, „Romanian Healthcare Awards”, organizată de BORO Communication şi Spaţiul Medical, este singura competiţie cu juriu internaţional al cărei scop este să identifice şi să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reuşitele individuale, dar şi pe cele de echipă.

Cele 7 categorii ale competiţiei din acest an au fost „Medicul Anului”, „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Calitatea Serviciilor Medicale şi Siguranţa Pacientului”, „Campania Medicală a Anului” şi „Inovaţia Medicală a Anului”. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio