Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe – acreditat în categoria a II-a, cu un înalt grad de încredere
Spitalul Judeţean de Urgenţă “Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe a fost acreditat de comisia de evaluare în categoria a II-a, fiind cotat cu un înalt grad de încredere, a anunţat, joi, conducerea instituţiei.
Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că toţi angajaţii au depus eforturi intense pentru îndeplinirea criteriilor de acreditare, iar acest statut reprezintă nu doar un motiv de mândrie, ci şi un lucru extrem de benefic pentru locuitorii judeţului, deoarece certifică faptul că pacienţii beneficiază aici de cele mai bune condiţii şi servicii medicale.
“Este important nu numai pentru noi, ca spital şi angajaţi, ci şi pentru locuitorii judeţului. În urma procesului de acreditare, spitalul nostru a fost încadrat în categoria a-II-a de spitale acreditate. Asta înseamnă cel mai înalt nivel primit până acum de un spital. După informaţiile mele mai sunt vreo şase spitale în ţară la acest nivel. În februarie a venit confirmarea, dar faza de evaluare s-a încheiat anul trecut. Şi, cum spuneam, este o mândrie pentru noi că avem acest statut, pentru că a fost un proces foarte complex, este o muncă imensă în spate făcută de către toţi colegii, dar absolut toţi colegii, aproape 1000 de angajaţi au fost implicaţi, într-un fel sau altul, în acest proces, ca să bifăm criteriile de acreditare, care sunt peste 1500 (…). Şi pentru locuitorii judeţului e important. Mulţi, probabil, nu ştiu că în momentul în care un spital nu obţine acreditarea nu mai are voie, nu are posibilitatea legală să intre în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări şi asta înseamnă că toate serviciile din spital vor fi contra cost, în povara şi pe buzunarul pacientului. Scopul nostru a fost întotdeauna ca să acordăm servicii medicale pe o paletă cât mai largă, în mod gratuit, decontat de Casa de Asigurări şi asta va fi şi în continuare. Faptul că instituţia noastră a primit cel mai mare rating demonstrează eforturile susţinute şi dedicate ale colegilor noştri pentru a ne asigura că pacienţii noştri primesc cele mai bune îngrijiri medicale şi această certificare este dovada faptul că avem toate resursele şi expertiza necesară pentru a oferi acest lucru locuitorilor”, a declarat András-Nagy Róbert.
Acesta a mai amintit, printre altele, că anul trecut spitalul a câştigat mai multe premii, intrând în finala “Romanian Healthcare Awards 2023” cu două proiecte şi anume o procedură de cranioplastie nouă, cu implanturi de titan personalizate, respectiv pentru programul de formare “iCare – Academia de Spital”, unic la nivel naţional.