Ştiri locale

Spitalul de Cardiologie Covasna a câştigat concursul național „Meniuri de Spitale: Medicamente pentru Suflet”

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din Covasna a fost desemnat câștigătorul concursului național „Meniuri de Spitale: Medicamente pentru Suflet”, organizat de Federația Sanitas și Spitalul Municipal Sighișoara cu scopul de a promova calitatea și diversitatea meniurilor oferite în spitalele din țară.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții unității medicale au transmis că juriul concursului a evaluat cu atenție fiecare propunere primită, luând în considerare aspecte precum nutriția adecvată, valoarea energetică și gustul mâncărurilor, iar Blocul Alimentar al Spitalului de Cardiologie din Covasna a reușit să se evidențieze prin meniurile sale „echilibrate și pline de savoare, adaptate nevoilor pacienților, în special celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare”.

„Suntem încântați să anunțăm că Blocul Alimentar al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Benedek Geza a fost desemnat câștigător al prestigiosului concurs național Meniuri de Spitale: Medicamente pentru Suflet (…) Acest succes este rezultatul efortului constant, dedicării întregului nostru personal medical și bucătarilor specializați, care lucrează împreună pentru a oferi pacienților noștri nu doar îngrijire medicală de calitate, ci și o alimentație adecvată și gustoasă. Echipa noastră de specialiști în nutriție a colaborat îndeaproape cu medicii pentru a dezvolta meniuri personalizate, care să satisfacă nevoile dietetice specifice ale pacienților noștri, contribuind astfel la recuperarea și bunăstarea lor generală. Recunoașterea primită prin obținerea acestui premiu ne motivează să continuăm să ne dedicăm misiunii noastre de a oferi servicii de înaltă calitate pacienților noștri. Suntem mândri de echipa noastră și suntem recunoscători pacienților noștri pentru încrederea acordată”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Concursul Naţional „Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet” a fost organizat weekendul trecut, în premieră pentru România, adunând bucătari din 28 de spitale din întreaga țară, care s-au întrecut în rețete gustoase pentru pacienții internați.

Meniurile au fost gândite pentru pacienţii care nu au limite impuse în alimentaţie, însă cea mai dificilă sarcină a fost conceperea meniului gustos care să se încadreze în suma de 22 de lei pe zi oferită de stat.

Juriul a fost format din prof. doctor Monica Tarcea, de la Departamentul de Nutriţe al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, ing. doctor Irina Matran de la UMFST Târgu Mureş, bucătarul chef Alex Barani şi directorul general adjunct al Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Sorin Gabriel Ungureanu.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio